21 грудня 2023 16:42

Чеферін потролив організаторів Суперліги: "Сподіваюся, у "Реала" та "Барси" буде чудове змагання лише з двома клубами"

Фото - ua.depositphotos.com


Президент УЄФА Александер Чеферін дав перший коментар після оголошення рішення Суду ЄС, який дозволив організувати новий турнір – Європейську Суперлігу.


УЄФА та ФІФА програли справу в Суді ЄС. Дії керівних організацій світового футболу щодо накладення санкцій за організацію та участь у Суперлізі визнані неправомірними. Відповідно, організатори Суперліги отримали офіційний дозвіл на запуск проекту, але очільник УЄФА не бачить у цьому проблеми.


"Я дивився так звану презентацію A22 (промоутери Суперліги – прим. "Футбол 24"). Важко вирішити, здивувало чи потішило це шоу. Воно навіть більш закрите, ніж у 2021 році, коли його всі відкинули.


Ми бачимо це рішення як можливість покращити деякі правила. Але футбол залишається єдиним, тому всі зацікавлені сторони говорять разом. Існує різкий контраст між прес-рефератом Європейського суду ЄС і самим рішенням. Рішення насправді позитивне.


Я не впевнений, що Реал Мадрид і Барселона знають, що вони роблять. Футбол не продається. Вони можуть створити все, що завгодно. Сподіваюся, у них буде чудове змагання лише з двома клубами", – цитує Чеферіна Marca.


Рішення суду ЄС, оголошене 21 грудня 2023 року, фактично означає, що клуби отримають право створювати нові турніри не під егідою УЄФА. Зокрема, і Суперлігу, яку низка топ-клубів розглядали як альтернативу Лізі чемпіонів.