19 грудня 2023 16:41

Маурісіо Почеттіно: "Щоб бути елітним тренером, необов’язково вигравати трофеї"

Головний тренер «Челсі» Маурісіо Почеттіно напередодні чвертьфінального матчу Кубка англійської ліги з «Ньюкаслом» заявив, що необов’язково вигравати трофеї, щоб вважатися елітним коучем.


«Потрібно бути в правильному клубі, у правильний момент, з усіма елементами, щоб перемогти. Щоб бути елітним тренером, необов’язково вигравати трофеї. Багато елітних коучів все ще не завоювали титули.

Важливо проаналізувати кожен окремий проєкт і сказати, можете ви прогресувати чи ні, можете виконувати роботу, яку всі очікують, чи ні. Це важливіше для клубу, ніж для нас, оскільки це буде джерелом енергії. Я дійсно вірю в цей проєкт.


Завоювати Кубок англійської ліги - завдання «Челсі» від початку сезону. Ми хочемо його виграти. Для «Ньюкасла» це також важливий турнір. Ми знаємо, що зіткнемося з хорошою командою, командою Ліги чемпіонів.

Я хочу виграти трофей тут, в Англії. Це важливо. Я бажаю перемагати. Це один з турнірів, в якому ми беремо участь», - сказав Почеттіно.


51-річний аргентинець ще не виграв трофеї в англійському футболі. Він працює тренером в Англії з 2013 року (з паузою у 2021-2022 на ПСЖ), тренував «Саутгемптон» та «Тоттенхем».

Матч «Челсі» - «Ньюкасл» розпочнеться о 22:00.

«Челсі» після 17-ти турів йде десятим в турнірній таблиці АПЛ.