19 грудня 2023 14:09

Бернарду Сілва про щільний календар: "У гравців немає Різдва, немає літа, відпочинку недостатньо. З таким розкладом матчі втратять інтенсивність"

Бернарду Сілва розповів про втому футболістів на тлі ущільнення календаря.


Раніше стало відомо, що у 2025 році чемпіонат світу серед клубів триватиме місяць через участь у ньому 32 клубів. Через це деякі гравці можуть провести більше 80 матчів за сезон.

«З гравцями не радилися, але ми намагаємося робити свою роботу. Реальність така, що кількість ігор, які ми проводимо зараз, і тим більше з урахуванням нових змагань, трохи божевільна. Гравці одержують недостатньо відпочинку. Ризик травм значно зростає.

З таким великим числом ігор матчі будуть менш енергійними, втратить інтенсивність. Клубний чемпіонат світу – топ турнір, не скаржусь, але через нинішню кількість ігор та розклади складно підтримувати форму, потрібний рівень енергії, щоб добре грати.

Не буду брехати, іноді я відчуваю втому. Ми граємо кожні три дні, не відпочиваємо. У нас немає Різдва, ми не маємо літа. Але це ціна, яку доводиться платити за те, щоб виступати у топ-клубі та боротися за всі титули. Зрештою нашою мрією було грати на такому рівні», – сказав хавбек «Манчестер Сіті».