18 грудня 2023 23:42

Прокурор просить засудити Аталя до 10-ти місяців в'язниці умовно за відео із закликом до "чорного дня для євреїв"

Юсефу Аталю загрожує умовний термін за антисемітське відео.


У жовтні, після загострення палестино-ізраїльського конфлікту, 27-річний футболіст збірної Алжиру виклав відео, де закликають до «чорного дня для євреїв», але незабаром вилучив посаду та вибачився. Проте прокуратура розпочала розслідування. «Ніца» усунула Аталя, а пізніше його дискваліфікували на 7 матчів.


24 листопада Аталь був затриманий судовою поліцією та поміщений під варту.

Сьогодні відбулося судове засідання, на якому розглядалася ця справа. За підсумками слухань прокурор попросив засудити футболіста до 10 місяців ув'язнення умовно, а також оштрафувати його на 45 000 євро.


«Слова мають вагу. Поширення таких повідомлень призводить до реальних актів насильства, від яких вже постраждав Франція та інші країни.

[Автором відео є] не помірний імам. Попри те, що я чув кілька разів, у цьому відео жодного разу не йдеться про світ. Він опублікував повідомлення «Свободу Палестині» із шарфом у кольорах Палестини.

Таким чином, пан Аталь знає та розуміє контекст. Відео явно закликає до насильства і триває 35 секунд – не одну хвилину, не одну годину, не три години... А 35 секунд! Відео, яке він [Аталь] побачив через алгоритм», – сказав представник обвинувачення.