18 грудня 2023 16:35

Віктор ВАЦКО: "Скільки часу минуло, а Іващенко продовжує скаржитися на суддівство у матчі з "Динамо". Він же сам сказав, що футбол – не балет"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився своєю думкою про суддівство у нещодавньому матчі "Динамо" - "Оболонь".


- Прочитав інтерв'ю Іващенку, який знову скаржиться на суддівство у матчі з "Динамо". Вже скільки часу минуло, а він продовжує. Червона картка Вовкуну на 13-й хвилині матчу. Які питання? Ванат виходив віч-на-віч і на ньому фолять. Це фол останньої надії та червона картка. Далі гол Беніто. Перше питання у цьому моменті – це офсайд у "Динамо". Але ми бачили, що до Беніто м'яч потрапив від гравця "Оболоні" Нагієва. Андрієвський, намагаючись його обіграти, проштовхував м'яч повз нього. Захисник на це реагував, не даючи обіграти себе. Він бачив м'яч і цілеспрямовано вибивав його у суперника. Це не був якийсь випадковий рикошет. Тож арбітри чітко розібралися.


Далі боротьба Беніто з Прокопенком. Мені на перший погляд здалося, що динамівець фолив, але на повторах було видно, що то була нормальна футбольна боротьба. Беніто не виходив межі правил. Не був по ногах, не штовхав у спину. Він був готовий до силової боротьби та групувався. А Прокоменко не був готовий. У результаті він упав і кричав, сподіваючись, що арбітри трактуватимуть єдиноборство як фол. Будь-який тренер скаже, що якщо захисник при першому контакті з форвардом опиняється на дупі, то питання саме до такого захисника. Як після матчу сказав сам Іващенко – це футбол, а не балет.