18 грудня 2023 13:31
1

Жозе Моурінью: "Салаха продав "Челсі", а не я"

Колишній головний тренер "Челсі" Жозе Моурінью, який нині очолює "Рому", розповів, чому англійський клуб свого часу залишили Мохаммед Салах та Кевін Де Брюйне.


"Чому "Челсі" продав Де Брюйне? Ми поїхали на передсезонну підготовку в Азію. Ми були в Індонезії, Таїланді, і Кевін мав піти в оренду до німецької команди. Я сказав клубу: "Ні, я не хочу, щоб він йшов в оренду, я хочу, щоб він був зі мною. Він залишився, і розпочав сезон Прем'єр-ліги, граючи в стартовій 11-ці.

Після цього ми грали Суперкубок Європи в Празі проти "Баварії", і він не грав у цій грі. Потім він захотів піти. Ми грали другий матч сезону у Прем'єр-лізі проти "Манчестер Юнайтед" на "Олд Траффорд" і зіграли внічию 0:0. Де Брюйне був на лаві запасних і зіграв кілька хвилин, але йому цього було недостатньо, тому він захотів піти.


Коли ти в "Челсі" і хочеш піти, то йдеш, а за тобою приходить інший гравець. Вони були просто дітьми, які не могли чекати, і їхні кар'єри говорять про те, що вони були праві, але це не від мене залежало. Можливо, інші хлопці скажуть, що це я їх виштовхав, але не вони".


"Коли люди кажуть, що я відпустив Салаха, я кажу прямо протилежне. Я купив Салаха. Він збирався в "Ліверпуль", а я влаштував війну, щоб він перейшов у "Челсі".

Він не хотів чекати, він хотів піти в оренду... тоді "Челсі" продав Салаха, а не я", - сказав Моурінью для The Obi One Podcast.


Нагадаємо, Де Брюйне виступав за "Челсі" з 2012-го по 2014-й, а Мохаммед Салах з 2014-го по 2016-й рік.

Я не я, і ха а не моя…