18 грудня 2023 10:20

Названо кращих бразильських футболістів в історії

Видання FourFourTwo назвало 10 найкращих футболістів в історії бразильського футболу.


До десятки найкращих увійшли дев'ять виконавців, які вже завершили кар'єру, і найкращий бомбардир в історії селесао Неймар. У 2023 році він перевершив Пеле за кількістю голів за збірну, але посів у рейтингу всього 9 сходинку. Загалом Неймар зіграв на трьох чемпіонатах світу, Пеле – тричі вигравав мундіаль.


«Жодна країна не вигравала більше чоловічих чемпіонатів світу з футболу, ніж Бразилія, і жодна країна не вивела у світ стільки елітних футболістів.


Бразилія – п'ята за величиною країна у світі з населенням понад 200 мільйонів осіб. Вона славиться музикою і танцями, Карнавалом, пляжами. І, звісно ж, футболом.


Тож не дивно, що ця південноамериканська країна експортувала до європейських ліг більше футболістів, ніж будь-яка інша. Майже в кожному елітному клубі континенту на певному етапі було кілька бразильців.


Чемпіони світу 1958, 1962, 1970, 1994 і 2002 років, найкращі гравці Бразилії входять до числа найкращих футболістів в історії. Пропонуємо вам поглянути на найкращих із них», – сказано у вступному коментарі.


Топ-10 бразильських футболістів в історії:


1. Пеле


2. Роналдо


3. Гаррінча


4. Роналдінью


5. Ромаріо


6. Рівалдо


7. Зіко


8. Жаірзінью


9. Неймар


10. Сократес


Зазначимо, що в десятці не знайшлося місця для Кака (11), Роберто Карлоса (12) та інших відомих виконавців.