14 грудня 2023 10:18

Сержіу КОНСЕЙСАУ: "Шахтар" забив дивні голи"

Фото - ua.depositphotos.com


Головний тренер "Порту" Сержіу Консейсау оцінив гру "драконів" у матчі з донецьким "Шахтарем" (5:3).


- Нам потрібно було бути організованими і розуміти, де і як чинити тиск на суперника, щоб створювати моменти, - цитує тренера офіційний сайт "драконів". - Ми провели хорошу гру, почали активно, забили швидкий гол, але потім пропустили гол у відповідь. Нам протистояла хороша команда, агресивна й упевнена у своїх силах, що має хороші індивідуальні таланти і дуже добре організована. Але ми виконали завдання і перебуваємо серед 16 найкращих команд Європи. Тепер прийшов час відпочити і подумати про наступний матч чемпіонату - проти "Спортинга".

Мої підопічні добре працювала на обох половинах поля. У нас великі амбіції, але подивимося, як складеться жеребкування, адже в таких турнірах завжди потрібна удача.

Ми пропустили дивні голи. Перший гол "Шахтаря" - якби помічник судді не підняв би прапорець, фіксуючи офсайд, і захисники не зупинилися - результативного удару могло не бути. Ба більше, там міг бути фол на Пепе і Хорхе Санчесі. Потім був гол, який стався через індивідуальну помилку, але я беру відповідальність на себе.

Проте я дуже задоволений деякими ігровими моментами в обороні, особливо тим, як ми пресингували. Ми знали якість гри донецького "Шахтаря", і, якщо ми не будемо вправні, вони зможуть швидко атакувати наші ворота.

Було багато позитивних моментів, і гравців можна привітати, не в останню чергу тому, що ми закінчили цей груповий етап на мажорній ноті - у нас п'ята найкраща атака в Лізі чемпіонів.

Є речі, які потрібно поліпшити, і аспекти, в яких нам потрібно розвиватися, але ми тут для цього і для того, щоб підготуватися до матчів якнайкраще, продовжуючи індивідуальний і колективний розвиток, - підкреслив Консейсау.