14 грудня 2023 08:45

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Лишається 6 місяців до кінця контракту - взимку дивитимусь, які варіанти продовження карʼєри"

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко розповів про своє майбутнє після поразки в матчі з «Порту» (3:5) в ЛЧ, його слова з Порту передає кореспондентка Tribuna.com Ірина Козюпа.


- Це був останній матч групи ЛЧ в старому форматі. Будете сумувати за ним?

- А в якому форматі більше шансів пройти далі?

- Ще не знаю.

- Завжди щось нове, треба звикати. Якщо більше команд - більше можливостей командам нижчого рівня грати в турнірі такого масштабу. Це говорить про те, що конкуренція серед таких команд буде не така висока. Шансів пройти буде більше. Для нас це добре. Але для цього потрібно ще… Наступного сезону ще гратиме в ЛЧ команда, яка виграє чемпіонат України?

- Якщо «Шахтар» - так, якщо інша - можливо, ні.

- Треба вболівати за «Шахтар», щоб була. Тому будемо старатися здобувати гарний результат.

- Ви залишаєтеся в «Шахтарі»?

- У мене контракт до літа. Якщо чесно, у мене таке вперше в житті, коли 6 місяців лишається до кінця контракту. Завжди було по 5 років, потім 2. Якщо чесно, з цього приводу дуже багато роздумую, можна сказати переживаю. Бо є сили грати, продовжувати карʼєру. Буду взимку дивитися, як воно буде, які будуть варіанти продовження карʼєри.

Якщо чесно, хочу бути застрахованим, бо до літа ще треба дожити, а футбол така гра, де можна отримати травму та все що завгодно. І коли в тебе 6 місяців до кінця контракту, а тобі 34 роки - всі дивляться на вік, попри те, що граєш всі матчі в «Шахтарі», збірній в принципі на нормальному рівні. Тому дуже задумуюся над цим, спілкуюся з людьми. Будемо дивитися, що буде взимку, - сказав Степаненко.