13 грудня 2023 22:40

Ідея з чередуванням Луніна і Кепи не спрацювала: в Іспанії описали останню ситуацію стосовно воротарів "Реалу"

У вівторок, 12 грудня, Реал обіграв Уніон Берлін (3:2) в заключній грі групового етапу Ліги чемпіонів 2023/24. Ворота мадридців у цій грі вперше з початку листопада захищав Кепа Аррісабалага, який через травму поступився місцем в основі Андрію Луніну.


Здавалося, що український воротар тимчасово займатиме місце в основі Реалу, однак його вдала гра вселила сумніви у головного тренера клубу Карло Анчелотті.


Іспанські ЗМІ повідомляли, що італійський фахівець може повернутися до варіанту з чергуванням воротарів за аналогією з Дієго Лопесом та Ікером Касільясом.


Однак у виданні Relevo сумніваються щодо того, що такий варіант буде ухвалений Анчелотті.


«Питання, яке тренер повинен вирішити до матчу з Вільяреалом, хто повинен бути головним воротарем: Лунін або Кепа. Пару тижнів тому його ставка здавалася ясною: Кепа, але стабільність і блиск Луніна перенесли його в тунель сумнівів».


Видання відзначило, що Кепа не виглядав переконливим у грі з Уніоном, а варіант з ротацією воротарів не є найкращою опцією.


«Така важлива позиція потребує чіткого рішення. Не здається, що було б хорошою ідеєю обходитися чергуванням ігор для кожного. Кепа не був фаворитом у Берліні. Він показав вагання, і у двох пропущених голах міг зробити більше».


У нинішньому сезоні Лунін провів вісім матчів, у яких пропустив п'ять голів та чотири поєдинки відстояв на «нуль».


Кепа у цій кампанії зіграв у 14 матчах за мадридців, пропустив 12 голів та шість ігор провів на «нуль».


Матч Реалу з Вільярреалом відбудеться у неділю, 17 грудня. Початок зустрічі запланований о 22:00 за київським часом.