13 грудня 2023 00:09

"Бенфіка" з Трубіним перемогла "Зальцбург" та вийшла в Лігу Європи, "Реал Сосьєдад" зіграв внічию з "Інтером" та зайняв перше місце в групі

Відбулися матчі заключного туру у групі D Ліги чемпіонів.


У поєдинку лідерів Інтер та Реал Сосьєдад розписали нічию — 0:0. Бенфіка в гостях обіграла Зальцбург із потрібним рахунком, забивши вирішальний гол у компенсований час — 3:1.


Команді Рогера Шмідта для виходу в євровесну була необхідна виїзна перемога в два м'ячі або з більшим рахунком. Бенфіка забезпечила необхідний доробок ще до перерви. Анхель Ді Марія спершу забив прямим ударом із кутового, а потім видав асист на Рафу Сілву.

27-й номер Орлов, незважаючи на забитий гол, не занесе цей матч собі в актив. Він не використав якусь неймовірну кількість моментів, і кілька з них уже за рахунку 1:2, який влаштовував господарів. Лука Сучич пробив через штрафний майданчик, і Анатолію Трубіну завадив зреагувати фатальний рикошет від Томаса Араужу.

Український голкіпер уже провів свій 17-й матч за Орлов. У цих поєдинках він пропустив 15 голів, шість разів відіграв на нуль. При цьому в Лізі чемпіонів він не має жодного клін-шиту.

Бенфіка відчайдушно атакувала, Рафа Сілва та Петар Муса не реалізовували відмінних шансів, Ді Марія влучив у штангу… Розв'язка настала у компенсований час. Зіграв джокер Шмідта - Артур Кабрал. Він п'ятою з лінії воротарського замкнув простріл Фредріка Аурснеса. 3:1 — і Бенфіка таки рятує євросезон, виходячи до Ліги Європи.

У паралельному поєдинку був зовсім інший градус емоцій. Інтер та Реал Сосьєдад особливо не наполягали на бажанні перемогти. Гості більше володіли м'ячем, господарі частіше били, але xG обох команд становив близько 0,7. Завдяки найкращій різниці м'ячів клуб із Сан-Себастьяна фінішував першим, Інтер пройшов до 1/8 фіналу з другої позиції.


Ліга чемпіонів. Група D. 6-й тур


Зальцбург - Бенфіка - 1:3 (0:2)


Голи
: Сучич 57 - Ді Марія, 32, Рафа Сілва, 45+1, Кабрал, 90+2



Інтер - Реал Сосьєдад - 0:0