11 грудня 2023 18:21
1

Монзуль та Романов тимчасово відсторонені від роботи за помилку у матчі "Шахтар" – "Верес"

Головний арбітр матчу 17-го туру УПЛ «Шахтар» – «Верес» (2:0) Катерина Монзуль та арбітр ВАР Віталій Романов тимчасово усунуто від роботи. Таке рішення ухвалив Комітет арбітрів УАФ.


«Пояснення: гравець ФК «Шахтар» завдає удару по м'ячу, який потрапляє в ноги захисника ФК «Верес», а потім відскакує до його тіла/руки. Дії настільки ненавмисні, що їх слід розцінювати тільки як такі, що не підлягають покаранню.


Арбітр Катерина Монзуль неправильно призначає пенальті, а арбітр ВАА не виправляє її рішення, не кличе на перегляд на полі для проведення належної перевірки. Невірні рішення з обох арбітрів. Рішення призначити вільний удар із незарахуванням гола при виконанні пенальті було правильним тому, що гравець ФК «Шахтар» робить умисне порушення - заходить у штрафну завчасно та з порушенням правил.


Примітка: негативна оцінка та тимчасове усунення від проведення матчів обом арбітрам, з особливою приміткою для арбітра ВАА про те, що його робота повинна ґрунтуватися на таких якостях, як: сміливість, нейтральність, чесність та відсутність впливу на власну роботу харизми головного арбітра на полі» , – йдеться у повідомленні Комітету арбітрів УАФ.

Тимчасово до кінця Січня…