10 грудня 2023 21:49

Фаната "Вулвс" за расизм на адресу Фердінанда засуджено до 6-ти місяців в'язниці. Йому на 7 років заборонили відвідувати стадіони

Англійського фаната засуджено до тюремного терміну за расизм на адресу Ріо Фердінанда.


Інцидент стався у травні 2021 року під час матчу «Манчестер Юнайтед» та «Вулверхемптону» в АПЛ на «Молінью Стедіум» – це була перша гра після пандемії з уболівальниками на трибунах.

Один із уболівальників «Вулвс» демонстрував расистські жести на адресу колишнього захисника «МЮ» та збірної Англії Фердинанда, який працював на матчі як експерт BT Sport. Фанату вдалося обчислити відеокамерами.

8 грудня 33-річному Джеймі Арнолду зі Стоуна, графство Стаффордшир, було винесено вирок. Арнолда було визнано винним у порушенні громадського порядку на расовому ґрунті.

Королівський суд Вулверхемптона засудив порушника до 6 місяців в'язниці, проте він вийде на волю після закінчення половини терміну і протягом 12 місяців буде під наглядом. Упродовж 7 років фанату заборонено відвідувати стадіони.

"Вулверхемптон" не хоче, щоб на його стадіоні з'являлися расисти. Вони не хочуть, щоб ви були їхнім фанатом, це місто не терпить расистської поведінки.

Це було навмисно, цілеспрямовано й глибоко образливо не лише для містера Фердинанда, а й для всіх оточуючих», – заявила суддя Рона Кемпбелл, ухвалюючи вирок.