9 грудня 2023 23:32

Опитування WSJ: Трамп випереджає Байдена у президентському рейтингу

Фото - ua.depositphotos.com


Згідно з опитуванням The Wall Street Journal, експрезидент США Дональд Трамп випереджає нинішнього президента Джо Байдена у політичному рейтингу.


Джерело: The Wall Street Journal за підсумками опитування 1500 зареєстрованих виборців


Деталі: Згідно з новим опитуванням, політичні позиції Байдена є найслабшими за весь час його президентства: виборці вперше поставили йому найнижчу оцінку за роботу і надали перевагу Трампу.


На питання "Якби президентські вибори 2024 року відбулися зараз, за кого б ви проголосували?" 37% назвали Трампа, 31% - Байдена, 14% - не визначилися, а інші кандидати набрали 8% або менше.


Водночас, якби можна було обирати лише між Трампом і Байденом, 47% проголосували б за Трампа, 43% - за Байдена.


При цьому лише 23% виборців відповіли, що політика Байдена допомогла їм особисто, тоді як 53% зазначили, що політика чинного президента їм зашкодила. І навпаки, 49% виборців сказали, що політика Трампа в час його президентства допомогла їм особисто, а 37% - що вона їм зашкодила.


В опитуванні The Wall Street Journal з 29 листопада по 4 грудня взяло участь 1500 зареєстрованих виборців, похибка становить 2,5%. Опитування проводилося за допомогою телефонних інтерв'ю; з деякими респондентами зв'язалися за допомогою текстових повідомлень і запросили взяти участь в опитуванні онлайн.