5 грудня 2023 17:47

Легендарний тренер несподівано очолив найгіршу команду Великої Британії: він хоче запросити екс-легіонера "Динамо"

Відомий англійський фахівець Гаррі Реднапп здійснив шокуюче повернення на пост тренера, очоливши найгіршу футбольну команду Великої Британії – Specsavers Cwm Albion.

76-річний Гаррі Реднапп відновив тренерську кар'єру і хоче, щоб хорватська легенда Ніко Кранчар приєднався до нього в Південному Уельсі.


Минуло шість років відтоді, як Реднапп востаннє був на тренерській лавці, коли він очолював Бірмінгем. Але його знову закликали на допомогу, тепер – найгіршій футбольній команді Великої Британії. Його управлінський досвід буде дуже необхідний, щоб допомогти валлійській команді Cwm Albion.


З різницею м'ячів мінус 191 команда програла всі свої 22 гри в старшій лізі Суонсі минулого сезону. І цей шокуючий виступ приніс їм титул найкращої найгіршої команди Specsavers.


Але Реднапп, який привів Тоттенхем до матчів у Лізі чемпіонів і допоміг Портсмуту виграти Кубок Англії у 2008 році, готовий змінити ситуацію.


Він згадав, що йому доведеться возз'єднатися з екс-гравцем київського Динамо Кранчаром вчетверте, щоб допомогти своєму видатному і найстарішому гравцеві Джону Рісу, 73 роки.


«Я сподіваюся, що, якщо мені вдасться знайти Ніко Кранчара, ми зуміємо витягнути його і вивести на поле. І ще парочку нападників», – цитує Реднаппа видання Daily Star Sport.


Хорватська зірка грав під керівництвом Реднаппа впродовж усієї своєї кар'єри: спочатку в Портсмуті, потім у Тоттенхемі і втретє на правах оренди в КПР.


Розуміючи, що це один із найбільших викликів для нього, Реднапп продовжив.


«Це якраз той випадок. Якщо подивитися на їхній послужний список, буде нелегко.


Але я побував там, відвідав тренування, і мені дуже сподобалося. Вони хороші хлопці».


І, можливо, він уже почав щось змінювати, адже Cwm Albion здобув свою першу перемогу за три роки – 4:3 над Tennant Colts.


Кранчар виступав за Динамо з 2012 року по 2015 рік. Він провів за киян 22 матчі, в яких забив чотири голи і віддав дві результативні передачі. Більшу частину української кар'єри він провів в оренді в Куїнз Парк Рейнджерс.


39-річний хорват завершив кар'єру у 2018 році. Останнім його клубом був шотландський Рейнджерс.


На даний момент Кранчар входить до тренерського штабу збірної Хорватії U-19.