5 грудня 2023 17:17

"Думаєш, як звільнити тренера": Циганик різко відповів Судакову на його нещодавній вчинок

Відомий український футбольний журналіст Ігор Циганик прокоментував реакцію півзахисника Шахтаря Георгія Судакова на його нещодавню критику.


Циганик тоді заявив, що футболісту «слід зняти з себе футболку Ювентуса» та більше працювати на полі.


Судаков у відповідь після матчу Шахтар – Антверпен (1:0) у п’ятому турі Ліги чемпіонів опублікував на власній сторінці в інстаграмі фото у футболці «гірників», таким чином демонструючи, що він готовий віддаватися за клуб.


«Мені приємно, що молодь слухає старших. Але єдине, що хочу сказати, якби арбітр призначив пенальті, то невідомо, чи показував би хтось футболку. Показувати футболку – це добре. Я дуже хочу, і Жора про це прекрасно знає, щоб він не закінчив кар'єру в цій футболці».


Циганик вважає, що Судаков знизив вимоги до себе у порівнянні з минулим сезоном.


«Пам'ятаю ті очі, які горіли тоді, коли Судаков у своїх перших матчах бився за своє місце в Шахтарі в бажанні продемонструвати свій рівень. Який обсяг роботи він виконував. А зараз, я вважаю, що відданість справі не на тому рівні, на якому була навіть у минулому сезоні».


Журналіст заявив, що чекає більшого від хавбека після відходу зі стану «гірників» Михайла Мудрика.


«Звичайно, маючи поруч Мудрика, можна знайти одну передачу вперед на футболіста, який може обігнати будь-якого суперника і створити момент. А зараз треба творити. Тільки суперпраця може дати йому прогрес, який дозволить грати на рівні топклубів Європи».


Циганик також пригадав останні неприємності, пов’язані із Судаковим. Зокрема, його неприємний вислів після відставки головного тренера Шахтаря Патріка ван Леувена, а також результативну помилку у гостьовому матчі національної збірної України проти Італії (1:2) у відборі до Євро-2024.


«Коли ти думаєш про те, як звільнити тренера, «сплавити», і подобається він тобі чи не подобається, або коли думаєш, які бутси одягати, робиш неправильний вибір і ставиш на коліна всю команду, ну, напевно, це десь розконцентрованість трохи».


Наостанок Циганик побажав Судакову потрапити до Ювентуса, який, за інформацією ЗМІ, проявляє до нього інтерес.


«Дуже хочу, щоб Судаков одягнув футболку Ювентуса і був там одним із найкращих. Але для цього ще треба дуже багато працювати», – зазначив журналіст в етері програми «Циганик LIVE».


Судаков в цьому сезоні провів за Шахтар 16 матчів, у яких забив три голи та віддав одну результативну передачу;


Контракт футболіста з Шахтарем чинний до 30 червня 2028 року;


Трансфермаркт оцінює вартість таланта у 15 мільйонів євро.