4 грудня 2023 16:20
1

Віктор ВАЦКО: "І "Динамо", і "Минай" хотіли дограти матч, але ключовою стала вимога транслятора"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко висловився про перенесення матчу "Минай" - "Динамо".


- Щоб не було теорій змов... Чому це ненормально, але це нормально. Так буває у нашому футболі. Усі осінь просто пояснюється у регламенті. Якщо через повітряну тривогу матч зупиняється довше, ніж на годину, то за домовленістю між клубами він може бути перенесений. Це головне, що треба розуміти у цій ситуації. "Минай" та "Динамо" регламент не порушили. Що відбувалося там усередині? Коли стало зрозуміло, що тривога триває вже годину, зібралися представники клубів, офіційні особи матчу та транслятори. Вирішували – догравати чи переносити.


Київ хотів догравати, "Минай" хотів догравати. Але головною стала вимога транслятора, який хотів завершити матч до 16:30. Тому що на стадіоні немає відповідного освітлення. Отже, не вдасться забезпечити потрібну картинку. Щоб завершити матч о 16:30, вважали, що його потрібно розпочати о 14:30. Плюс розминка 15 хв. І те, на мою думку, цього недостатньо. Тому що за такої погоди треба добре розминатися. Говорили про те, щоби зробити перерву між таймами 10 хвилин.


Відбій тривоги пролунав о 14.36. У таймінг не вклалися. Минулого сезону був схожий випадок у матчі між СК "Дніпро-1" та "Олександрією". Вони грали в Ужгороді у листопаді. Зіграли 10 хвилин, потім тривога і матч перенесли, бо на стадіоні не було нормального освітлення. Догравали вже у травні. "Мінай" хотів перенести матч наступного дня. Але у "Динамо" посеред тижня вже заплановано матч проти "Металіста 1925". Логічно, що кияни відмовилися грати у понеділок.

А щодо допусків стадіонів, то у нас такий у футболі порядок. Вони є сертифікованими відповідним комітетом УАФ. Як вони були схожі на атестацію, можна тільки здогадуватися. Пам'ятаєте, як Павелко "зачохлив" стадіон "Україна"? Бо там поганий газон. До "Минаю" питань немає. Їхній стадіон прийняли. У нас багато років кричали, що у нас велика країна, і у Прем'єр-лізі має бути щонайменше 16 команд. А краще 18. Але половина не має нормальної інфраструктури. Десь немає освітлення, десь підігріву, десь тренувальних полів. А зараз все дуже зручно списувати на війну.

Транслятор - ютуб канал упл.тб. Саме він показував цей матч. Всі інші робили ретрансляцію їх картинки. Які вимоги можуть бути у бтуб канала? Пропоную поїхати в Ужгород і вийти на вулицю о 16-00. Сумерки вже будуть нормальні, тим більше при сніговому, хмарному небі. Який футбол без освітлення? Вацко треба все ж говорити про адекватну ситуацію.