2 грудня 2023 11:45

Претендентів на Ольмо відлякує його травматичність

Влітку "РБ Лейпціг" покинули одразу два ключові атакувальні гравці – Крістофер Нкунку і Домінік Собослаї поїхали в АПЛ – і новим лідером атаки "биків" став іспанець Дані Ольмо. Оформив хет-трик у матчі за Суперкубок Німеччини проти "Баварії" (Харрі Кейн знову не виграв трофей!), а також забив у двох стартових матчах Бундесліги. Після чого Ольмо знову зацікавилися в Англії ("Манчестер Юнайтед", "Арсенал" і "Челсі") та Іспанії – "Барселона" давно хоче повернути свого вихованця, та й мадридському "Атлетіко" точно не завадить здоровий працездатний Ольмо.


У контракті 25-річного Дані прописана 60-мільйонна клаусула, яка діятиме і наступного літа, але, за даними Sport Bild, потенційних претендентів на іспанця тепер стримує його травматичність. У поточному сезоні Бундесліги Дані провів лише сім матчів за "РБ Лейпціг", пропустивши більшу частину вересня і жовтня, а тепер серйозно травмувавши плече.


Навіть попри те, що травматичність Ольмо може стати наслідком його ігрового стилю, зацікавлені клуби побоюються інвестувати серйозну суму в трансфер іспанця. Здоровий Ольмо міг би поліпшити шанси "РБ Лейпціг" на чемпіонський титул у Бундеслізі, але травми значно зіпсували сезон і Дані, і "бикам", які без нього наразі перебувають на п'ятому місці, відстаючи на очко від дортмундської "Боруссії", що замикає квартет найсильніших (зону Ліги чемпіонів).