30 листопада 2023 22:06

Ліга Європи. "Ракув" з Кочергіним здобув перемогу, "Бетіс" сконфузився в Празі, "Ренн" розгромив суперника

У четвер, 30 листопада, відбулася низка матчів 5-го туру групового етапу Ліги Європи.


Ліга Європи, 5-й тур


Група С


Спарта – Бетіс – 1:0


Гол: Гараслін, 54


Група D


Аталанта – Спортінг – 1:1


Голи: Скамакка, 23 – Едвардс, 56


Штурм – Ракув – 0:1


Гол: Єбоа, 81


Група F


Маккабі (Хайфа) – Ренн – 0:3


Голи: Тер'є, 29, Гуїрі, 47, Рідер, 90+3


Джанлука Скамакка забив Спортінгу два м'ячі в першому таймі, але перший гол було скасовано через офсайд (знадобилася підказка VAR). Примітно, що друге взяття воріт теж сталося на межі "поза грою". У перерві наставник гостей Рубен Аморім зробив одразу дві заміни, і в другому таймі "левам" вдалося зрівняти рахунок – забив Едвардс, який дивом потрапив у заявку на цей матч. Тренер до останнього сумнівався, адже форвард днями потрапив у серйозну ДТП.


Аталанті було достатньо нічиєї для підсумкового першого місця в квартеті D, і команда Гасперіні виконала завдання-мінімум. У паралельній зустрічі цієї групи Ракув обіграв на виїзді Штурм і покинув останню сходинку таблиці, однак команді Кочергіна це вже не допоможе – поляки втратили шанси на друге місце, яке забронював Спортінг. Сам Владислав провів на полі всю гру, але результативними діями не відзначився.


Перехід у перерві зі схеми в три захисники на формацію "чотири в лінію" не допоміг Маккабі відігратися в номінально домашньому (гра відбулася в Будапешті) матчі з Ренном. У другому таймі французька команда забила навіть більше, ніж в першому, і гарантувала собі участь у плей-оф турніру. Доля першого місця вирішиться в очному протистоянні "червоно-чорних" із Вільяреалом. У команди Жюльєна Стефана буде невелика перевага – вона зіграє цей матч у себе вдома.