28 листопада 2023 21:42

"Шахтар" обіграв "Антверпен" і наздогнав "Порту" з "Барселоною": доля Ліги чемпіонів для гірників вирішиться у Португалії

У матчі п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький Шахтар приймав в Німеччині бельгійський Антверпен. Поєдинок закінчився перемогою «гірників» з рахунком 1:0.


Шахтар чудово розпочав гру, адже українській команді вдалося забити швидкий м'яч. Микола Матвієнко, вистрибнув та замкнув навіс зі стандарту потужним ударом головою по центру воріт. Команда Пушича повела в рахунку.


Команди обмінювалися небезпечними атаками, але «гірники» змарнували чудовий шанс в кінці першого тайму. Судаков зіграв на добиванні, але головою спрямував м'яч трохи вище поперечини і м'яч залишив межі поля.

На перерву команди пішли за переваги Шахтаря.

У другому таймі українській команді двічі не пощастило. Спочатку Азаров відгукнувся на коротку передачу на лінії штрафного майданчика та пробив по воротах. Голкіпер був безсилий, але м'яч влучив у поперечину.

Через декілька хвилин втрачений м'яч відразу підхопив Тарас Степаненко. Він випробував удачу вивіреним ударом з межі штрафного майданчика, але хавбек влучив у поперечину знову.

Більше команди не забивали у поєдинку і фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Шахтаря.


Ліга чемпіонів, 5-й тур


Шахтар — Антверпен — 1:0

Голи: Матвієнко, 12


Фото: ФК "Шахтар"