24 листопада 2023 08:52

"Мілан" отримав особливий дозвіл на включення 15-річного гравця у заявку на матч Серії А

В четвер стало відомо про отримання "Міланом" спеціального дозволу на реєстрацію 15-річного гравця та включення його до заявки на матч Серії А проти "Фіорентини". Мова про Франческо Камарду, якому в день матчу (субота) виповниться 15 років, вісім місяців та 15 днів. Таким чином, він може стати наймолодшим гравцем в історії ліги.


Як пояснюють різні джерела, зокрема, Football Italia, включення гравців, яким виповнилося 15 років, до заявки на матч Серії А можливе, але лише в разі отримання спеціального дозволу від Регіонального Комітету Національної Аматорської Ліги. Такий дозвіл було отримано у відповідному комітеті Ломбардії, регіону, до якого належить місто Мілан.


Камарда - сенсація дитячих та юнацьких команд "Мілана". Нині він виступає за команду U-19, за яку поточного сезону забив сім м'ячів і віддав два асисти в 13-ти матчах. Також повідомляється, що на його рахунку понад п'ятсот голів в кар'єрі за молодші дитячі та юнацькі команди "россонері".


До заявки "Мілана" на найближчий матч Серії А проти "Фіорентини" не потраплять форварди Олів'є Жиру (дискваліфікація) та Ноа Окафор (травма). Також травмований лідер атаки Рафаель Леау. Таким чином, у заявці очікуються лише п'ятеро атакувальних гравців. Вінгери Чуквуезе, Пулішич та Ромеро та центрфорварди Йович та Камарда. При цьому команда зазвичай грає з двома вінгерами та одним центрфорвардом.


Нині наймолодшим гравцем, який грав у Серії А, є Вісдом Амей. В 2021-му році він грав за "Болонью" у лізі у віці 15-ти років, дев'яти місяців та одного дня.