22 листопада 2023 21:23

Вебб попросив ВАР частіше втручатися в моменти з легкими контактами у штрафному майданчику і сказав суддям частіше давати жовті гравцям за жести із закликом показати картку супернику

Бос англійських суддів дав нові рекомендації арбітрам та ВАР.


Говард Вебб попросив суддів ВАР частіше втручатися в моментах з легкими контактами у штрафному майданчику та вивчати їх на предмет можливого призначення пенальті.

Він попросив відеорефері активніше привертати увагу головних суддів до подібних епізодів, навіть якщо йдеться про мінімальні контакти.
Нові рекомендації були надані на зустрічі суддів та офіційних осіб у Лафборо. Там також обговорювалося питання взаємодії тренерів та офіційних осіб.

Так, арбітрам нагадали, що важливо показувати жовті картки за незгоду з їхніми рішеннями. Це продиктовано різким зростанням цього сезону кількості інцидентів у технічних зонах за участю тренерів.

Незгода з рішеннями суддів зросл більш ніж удвічі – 347 інцидентів, порівняно зі 165 на цьому ж етапі минулого сезону. У випадку з тренерами зростання ще значніше, епізоди за їх участю почастішали майже вчетверо – з 35 до 126.

Вебб також сказав суддям, що вони повинні рішуче реагувати на епізоди, коли гравці випрошують картки для суперників, роблячи помах у повітрі уявною карткою. Рекомендовано частіше давати жовті за таку поведінку.