20 листопада 2023 19:34

Мер Ліверпуля про зняття з "Евертона" 10 очок: "Абсолютно непомірне покарання. Є пом'якшувальні фактори геополітичного характеру, на які клуб не впливає"

Мер Ліверпуля незадоволений рішенням АПЛ зняти очки з Евертона.


Нагадаємо, з «Евертона» зняли 10 очок через збитки у розмірі 124,5 мільйона фунтів, що перевищило поріг у 105 мільйонів фунтів стерлінгів, дозволений відповідно до правил про прибутковість та стійкий розвиток (PSRs). Клуб заявив про намір оскаржити рішення АПЛ, оскільки вважає, що покарання є невідповідним порушенням.


Після зняття 10 очок Евертон опустився на 19-е місце в АПЛ.


Мер Ліверпуля Стів Ротерем звернувся до генерального директора АПЛ Річарда Мастерса, висловивши незгоду з прийнятим рішенням.


«Я пишу, щоб висловити глибоке занепокоєння та незгоду з рішенням АПЛ про зняття 10 очок з «Евертона». Введені санкції не лише безпрецедентні, а й абсолютно несумірні.

Хоча я розумію важливість підтримки дисципліни та збереження цілісності спорту, дуже важливо забезпечити, щоб будь-які покарання були пропорційними та справедливими. Я не вірю, що це покарання відповідає порушенням. Рішення про зняття 10 очок з «Евертона» є надмірним з огляду на готовність клубу співпрацювати з АПЛ, щоб гарантувати відповідність усіх угод вимогам фінансового фейр-плей, коли стало зрозуміло, що вони близькі до порушення правил. Існує ряд пом'якшуючих факторів у порушенні «Евертоном» ліміту заборгованості, які, по суті, мають геополітичний характер і перебувають поза їхнім контролем.


Я повністю підтримую апеляцію клубу та закликаю проявити більш збалансований підхід та розглянути альтернативні форми покарання, які не будуть несправедливими щодо гравців та вболівальників клубу. Як один із засновників як Футбольної ліги, так і Прем'єр-ліги, «Евертон» є важливою частиною структури англійського футболу. Вони заслуговують на те, щоб до них ставилися справедливо і шанобливо», – йдеться у листі Ротерема.