20 листопада 2023 16:28

Шість футболок Мессі із ЧС-2022 продадуть на аукціоні. Очікувана ціна - 10+ млн доларів

Форму Ліонеля Мессі із переможного чемпіонату світу продадуть на аукціоні.


Аукціон Sotheby's у Нью-Йорку виставить на торги 6 футболок, у яких нападник збірної Аргентини грав на ЧС-2022. У колекції будуть представлені футболки Мессі з двох матчів групової стадії, 1/8 фіналу, чвертьфіналу, півфіналу та першого тайму фіналу.


Очікується, що фінальна вартість комплекту футболок складе щонайменше 10 мільйонів доларів (8 млн фунтів). На даний момент найдорожчим предметом, пов'язаним із спортом, є джерсі Майкла Джордана з першого матчу фіналу НБА 1998 року. Воно було продано на аукціоні за 8,1 млн. фунтів.


Футболка Дієго Марадони з чвертьфіналу ЧС-1986 дісталася анонімному покупцю за 7,1 млн фунтів.


«Чемпіонат світу з футболу 2022 року є однією з найбільших подій в історії спорту, яка нерозривно пов'язана з героїчною подорожжю Мессі і міцно закріплює його статус найбільшого гравця всіх часів.


Продаж цих шести футболок є монументальною подією в історії аукціонів і пропонує вболівальникам та колекціонерам долучитися до досягнення Мессі, яка увінчала його кар'єру. Для Sotheby's велика честь представити публіці ці безцінні предмети колекціонування, які втілюють у собі винятковий талант гравця, який переосмислив межі футбольної майстерності», – сказав голова відділу сучасного колекціонування Sotheby's Брам Вахтер.


Зазначається, що частина виторгу від продажу колекції футболок Мессі піде на благодійність.