20 листопада 2023 16:19

Тарас МИХАЛИК: "Час доводити, що й Італію можна перемагати"

Національна збірна України з футболу 20 листопада в Леверкузені проведе вирішальний поєдинок відбору на Євро-2024 - з італійцями.


Колишній гравець національної збірної України Тарас Михалик у розмові з кореспондентом Sport.ua оцінив шанси підопічних Сергія Реброва в сьогоднішньому протистоянні в Німеччині:


– «Скуадра Адзурра» – незручний суперник для української збірної, яка в зіграних поєдинках лише двічі не програвала. Але в життя рано чи пізно завжди щось трапляється вперше. То чому б саме сьогодні в Леверкузені не перервати цю сумну безвиграшну серію й не взяти вперше гору? Тим паче, що для завоювання прямої перепустки на Євро-2024, нашим хлопцям потрібна тільки перемога.


– Чи не полегшить підопічним Сергія Реброва завдання здобути вікторію те, що з різних причин Італії не зможе допомогти ціла група провідних виконавців?
– Я б не переоцінював значення цього фактору. Італія в футболі належить до топ-країн й, переконаний, що керманич Лучано Спаллетті легко знайшов рівноцінну заміну тих гравцям, які вибули з строю.


– Що може стати в пригоді підопічним Сергія Реброва для завоювання таких бажаних трьох очок?
– В Леверкузені впевнених дій 2-3 наших футболістів буде замало, аби схилити шальки терезів на свій бік. Потрібно, аби вся українська збірна продемонструвала свої кращі якості. До речі, як на мене, нинішня наша збірна – боєздатна, їй до снаги дати бій будь-якому опоненту. Але, повторюю, за умови, що всі гравці будуть готові стрибнути, образно кажучи, вище голови.


– Але все ж таки це Італія.
– Такі реалії: Італія не тільки незручний опонент, але й потужний. Ось чому важливо, щоб в Леверкузені не лише всі пазли склалися, а й щоб фарт був на нашому боці. Думаю, що Ребров та його підопічні це чудово усвідомлюють й подбають, аби на «Бай-арені» сьогодні був український вечір.


– Яким буде ваш прогноз на гру?
– Сьогодні обійдемося без моїх прогнозів. Нині за збірну України виступає ціла група футболістів з європейських топ-чемпіонатів, керманич Сергій Ребров-кваліфікований фахівець. Все залежить, передусім, від них. Нам залишається лише вірити, що навіть за тривалого воєнного стану в Україні, наші футболісти можуть на міжнародній арені здобувати великі перемоги.