20 листопада 2023 15:15

Жозе Боту попередив Італію: "Україна має багато якісних гравців"

Колишній голова селекційного відділу «Шахтаря» Жозе Боту напередодні матчу збірних України та Італії, який підіб'є підсумки для обох команд у відборі на Євро-2024, попередив італійську пресу про силу команди Сергія Реброва, особливо виділивши її окремих виконавців.


«Я добре знаю збірну України, у них справді багато якісних гравців. Особливо Судаков, Мудрик, Трубін, Бондар. А ще є гарний мікс, бо ці хлопці грають із дуже досвідченими футболістами, такими як Матвієнко та Степаненко. Італії доведеться багато зробити, будьте обережні, дух України є важливим чинником, особливо у цей період, коли країна переживає війну».

«Мудрик – гравець, у якого техніка та настрій є найкращими характеристиками. Він швидкий і часом, коли він починає на швидкості, його дійсно неможливо зупинити. Зараз він переживає не найкращий момент, тому що очікування від нього в клубі дуже високі, а рівень «Челсі» – найвищий. Але це нормально, йому потрібно набратися терпіння, продовжувати працювати і пам'ятати, що він ще молодий. У своїй кар'єрі він може зробити неймовірні речі».

«Що стосується Трубіна, то це один із найкращих воротарів віком до 23 років у нинішньому футболі. Зараз він доводить це у «Бенфіці», але може грати за будь-яку команду світу. Він справді досконалий воротар: він знає, як уникати голів, знає, як ініціювати дію, і він переміщається по штрафному майданчику. У нього справді є все необхідне, щоб стати одним із найкращих воротарів у світі, у нього попереду велике майбутнє», - заявив Боту.

Нагадаємо, матч Україна – Італія відбудеться сьогодні у Леверкузені, починаючи із 21:45.