20 листопада 2023 13:24

Віталій МИКОЛЕНКО: "Ребров сказав нам, що після жеребкування групи "смерті" ніхто не розраховував, що ми до останнього матчу боротимемося за вихід на Євро"

Лівий захисник збірної України Віталій Миколенко перед вирішальним матчем з Італією оцінив попередні ігри кваліфікації до Євро-2024.


- Якщо подивитися на увесь раунд кваліфікації, які позитивні та негативні моменти ти б виділив, аналізуючи наш виступ до останнього матчу?

- Ми досі у грі. Це найважливіше для нас. На останньому зборі була розмова з головним тренером. Він сказав, що коли відбулося жеребкування нашої групи «смерті», ніхто навіть не розраховував, що ми будемо до останнього матчу боротися за вихід на Євро. Я вважаю, що якщо ми до останнього матчу у грі й все у наших руках, то, підсумовуючи останніх 7 ігор, ми добре виступили.

- Ми стали сильніше з матчу з Італією (1:2) у вересні?

Це тільки гра покаже. Ми грали тоді другий матч поспіль проти топ-команди та було важко навіть не фізично, а морально відновитися. Тим паче ми грали на «Сан-Сіро».

- Мені здається, було складно витримати швидкість та динаміку, яку запропонували італійці. Думаєш, що це більше через те, що це друга гра?

- Ми в кожній грі намагаємося віддавати усі сили. З італійцями ми також не ходили пішки. Це також і статистика показує, намагалися якомога більше віддавати себе на полі. Я думаю, що коли ти граєш другу гру на такому рівні, це важкувато.

- Тепер італійці гратимуть другий матч, а ми - перший. Це наша перевага?

- Гадаю, що так, але це поки на папері. Подивимося як буде у грі.

- Яке враження на тебе справила Італія у тому матчі, якщо говорити про схему гри, яку вони запропонували?

- Вони дуже агресивно, великою кількістю гравців атакували наші зони й через це з'являвся простір на флангах, тому вони легше розганяли атаки. Це я кажу зі своєї позиції, - сказав Миколенко.