18 листопада 2023 14:43

З "Евертона" можуть зняти ще 9 очок, якщо позов "Лестера", "Лідса" та "Бернлі" на 300 млн фунтів буде задоволений. У клубу не вистачить грошей, щоб виплатити компенсацію

"Евертону" може загрожувати додаткове позбавлення очок.

Учора з ліверпульського клубу зняли 10 очок за порушення фінансових правил Прем'єр-ліги, іриски опустилися на передостаннє місце в таблиці АПЛ.

Після цього стало відомо, що "Бернлі", "Лідс" та "Лестер" планують подати до суду на "Евертон" - вони хочуть стягнути 300 млн фунтів через те, що санкції не застосували раніше.


За інформацією Daily Mail, нинішньому керівництву "Евертона" не вистачає коштів, щоб виплатити компенсацію цим клубам, якщо їхній позов буде задоволено. Компанія 777 Partners, яка веде переговори про придбання ліверпульського клубу, може виділяти близько 20 мільйонів фунтів на місяць, щоб допомогти з поточними витратами клубу, але не готова покривати суму компенсації.


Нездатність "Евертона" виконати фінансові вимоги позивачів призведе до автоматичного зняття з клубу 9 очок. Крім того, у клубі запровадять зовнішню адміністрацію.