13 листопада 2023 15:27

Олег КУЗНЄЦОВ: "Іншої мети, окрім як пробитися до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи, наша команда не має"

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2005 року народження) Олег Кузнецов розповів про підготовку команди до кваліфікаційного раунду Євро-2024 (U-19).


Юнацька збірна України розпочала підготовку до кваліфікаційного раунду Євро-2024 (U-19), який із 15-го до 21 листопада проходитиме на Мальті. Нагадаємо, що, окрім господарів, синьо-жовтим належить зіграти з Косовом та Словаччиною.


Про найближчі плани нашої збірної офіційному сайту УАФ розповів її головний тренер Олег Кузнецов.


— Олеже Володимировичу, склад, який поїхав на кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи, оптимальний?


— Думаю, так. Якщо на недавній збір у Південній Кореї було запрошено багатьох нових гравців, то зараз акцент було зроблено на тому, щоб футболісти були з ігровою практикою.


— Але й зараз не обійшлося без новачків…


— Так. За Тімуром Тутєровим ми стежили давно, коли він іще виступав за «Колос». Наразі він стабільно виступає за молодіжний склад «Сандерленда». Хороші відгуки про Олександра Пищура, високого нападника з «Академії Пушкаша». Непогано себе проявляє в Іспанії й Богдан Мануйлов. Сподіваюся, що ці хлопці нам допоможуть.


— Часу на підготовку до турніру команда матиме небагато?


— Із Києва ми виїхали вранці 11-го числа. На Мальту прибули 12-го ближче до вечора. У нас, по суті, буде два повноцінні робочі дні.


— Що ви знаєте про майбутніх суперників по кваліфікації?


— Найбільше інформації ми збираємо по збірній Мальти, тому що зустрічаємося з господарями в першому турі. А на Косово та Словаччину подивимося на самому турнірі.


— Збірну України можна назвати фаворитом цієї групи?


— Я не був би таким категоричним. Мальтійці — господарі, тож вони будуть надмотивовані. Із Косовом ми зустрічалися та перемагали його, але це був дуже складний для України поєдинок. А Словаччина завжди мала перспективну молодь. Тому я не став би виділяти якусь збірну. Усі суперники мають приблизно однакові шанси на успіх.


— Про завдання синьо-жовтих можна не питати?


— Іншої мети, окрім як пробитися до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи, наша команда не має.


Фото - УАФ