12 листопада 2023 16:38
1

Юрій ВЕРНИДУБ: "Ванат красиво "малював". Там не було ні те, що червоної​, навіть жовтої​ не було"

Прес-конференція головного тренера "Кривбасу" Юрій Вернидуба після матчу з "Динамо".


– Хотілося перемогти, але футбол – це спорт. У ньому хтось виграє, а хтось програє. Так сталося, що сьогодні "Кривбас" зазнав третьої поразки у цьому чемпіонаті. Але я все одно сказав, що вони не опускали голови. Це була непроста гра а грандом нашого футболу. І вона давалася. Погано, що так пропустили перший м'яч, але ми хотіли йти вперед із перших хвилин, будувати атаки, створювати моменти біля воріт "Динамо". Але ця червона картка змінила нам трохи плани. Хоча навіть після цього ми не били м'яч абикуди. Все одно грали у футбол та хотіли відігратися. Ми мали непогані моменти. Головне, що хлопці не боялися грати. Так, сьогодні ми програли матч, але не програли чемпіонат. Нині все тільки починається. Попереду дуже багато матчів. Якщо гравці виходитимуть на поле з таким бажанням та дисципліною, то у нас буде все добре. Вітаю "Динамо" із перемогою. Настане час, вітатимуть і нас.


- Що думаєте про вилучення Безкоровайного?


– Скажуть, що Вернідуб не вміє програвати, але я вмію програвати. Однак коли на матчі є VAR, і він не може оцінити епізод, в якому Ванат падав і красиво малював. Честь йому й хвала, що йому так пощастило. Але тоді я не розумію, навіщо тоді VAR. Я вважаю, що там не було ні те, що червоної, навіть жовтої не було. Нам довелося перебудовуватись. Мінус один гравець у такому матчі – це дуже багато. Але ми все одно грали та мали моменти. Нехай ця помилка залишиться на совісті суддів.


- З чим пов'язаний вихід в основі Жана По замість Кожушка?


- Кожушко на цьому тижні мав певні проблеми, які не давали йому готуватися за повною програмою. Він пропустив кілька днів, тому ми не стали ризикувати. Сказав йому, що нехай він вийде на заміну у другому таймі. Нічого такого у цьому не бачу. Це нормально. Олег поставився до цього з розумінням. Не хотів ризикувати його здоров'ям. Цього року ще три тури треба довести їх до кінця.


- Прінс вийшов наприкінці матчу.


– Він не дуже добре вийшов, скажу так. Хочеться більшого, але цей футболіст лише входить у гру. Йому треба довести мені, що він є гравцем основи. Це молодий гравець, він не проходив із нами зборів. Йому треба пройти їх, зрозуміти, як ми хочемо грати. Загалом він нам дуже допоможе. Я на нього розраховую.


- Як ви хотіли перебудуватися після заміни Приходька?


– У нас було вилучення центрального захисника. Потрібно було когось знімати та випускати іншого центрального захисника. Ми вирішили, що якщо ми випустимо Рябова, то треба знімати когось із трійки у центрі поля. Вирішили міняти Приходька, а Бізімана залишити. Це було заради команди.


- Два голи у ворота "Кривбасу" прийшов через грубі помилки наших захисників.


- Десь нам заважала погода. Але ми з "Динамо" грали за однакових умов. У першому голі Понєдєльнік не зміг вибити м'яч. Завадив вітер. Другий гол... Рябов тільки-но вийшов на заміну і ще не увійшов у гру. Хоча я йому кричав грати по повітрю. Важко грати на м'ячі після відскоку. Помиляються усі. Головне, щоб ми робили аналіз та більше не повторювали помилок.


- Усі звикли бачити вас емоційним, а сьогодні ви дуже спокійні.


- Усі кореспонденти чекають на гостреньке. Хочуть, щоб я кричав і лаявся. Але я навчився дотримуватись якоїсь культури поведінки. Якщо кричати і кипішувати, це не допоможе. Краще судити точно не будуть. Я роблю лише гірше для себе та своєї аури. У моєму віці треба заспокоїтись і рухатися далі. Потрібно перетерпіти. З моїм прізвищем потрібно мати стрижень і поводитися належним чином. Я вмію програвати, але дуже хочу чогось досягти з "Кривбасом". Думаю, нам це під силу, маючи такого президента. Кривий Ріг – місто з великої літери. Хочу, щоб швидше закінчилася війна, і ми перемогли. Дуже багато наших фанатів із Кіровограда та Запоріжжя кладуть свої голови.


- Як легіонери адаптуються під реалії України з повітряними тривогами?


- До нас приїжджають ті, хто не боїться війни та розуміє, що життя триває. Багато іноземців з Африки, які розуміють, що можуть поїхати до Європи, якщо добре себе покажуть тут.

Мужики, нужно уметь проигрывать. Вы ещё ничего не выграли, а уже пальцы веером. Там ещё один (функционер Кривбасса) выступал мол, удаления не было. Сегодня Кривбасс ничего толком не создал и уже проигрывал в полном составе. Лично я не хотел бы видеть Вернидуба у руля ДК.
Вон, Шовковского провоцировали глупыми вопросами...