12 листопада 2023 13:24

Роджерс про ВАР: "Я б повністю позбувся його і повернувся до чистого футболу. Зараз все схоже на комп'ютерну гру – це не футбол"

Брендан Роджерс хоче, щоб футбол відмовився від системи ВАР.


"Селтік" програв "Атлетіко" з рахунком 0:6 у 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів. На 23-й хвилині півзахисника шотландської команди Дайдзена Маеда було видалено – спочатку суддя Іван Кружльяк показав йому жовту картку, але змінив рішення, подивившись відеоповтор.

«Я співчував уболівальникам «Селтіка». Ви заплатили сотні фунтів за поїздку до Мадриду, ви йдете на гру, а через 20 з лишком хвилин одного з ваших гравців видаляють. Це просто псує гру, абсолютно псує гру.

І я думаю, що зараз ми починаємо розуміти це трохи краще. Очікування, бездіяльність. Я сказав після матчу, що мені здається, що все стає схожим на комп'ютерну гру, де оцінюється на екрані. Це не футбол.

Якщо так продовжуватиметься й надалі, то, звичайно, на це потрібно буде звернути увагу, бо з погляду гравців та вболівальників, а також з погляду футболу загалом, це не та гра, яку ми знаємо та яку любимо.

Я розмовляв з людьми, які працюють в англійському Чемпіоншипі, де немає ВАР, і їм, як правило, дуже подобається. Вони розуміють, що будуть деякі помилки, але плавність ходу гри трохи руйнується від постійного перегляду екранів. У цьому є багато хорошого, але є дуже погане. Це те, на що треба було б звернути увагу – чи варто воно того чи ні.

Я вважаю себе досить терплячою людиною, тому я знаю, що якщо щось почало мене дратувати, то це означає, що все зайшло надто далеко. Інші тренери, заради справедливості, поводилися так само ще кілька років тому.

Я, як правило, хочу дати весь час і подивитися, що з цього вийде, тому що все заслуговує на шанс. Але якщо це псує гру, саме на це нам доведеться звернути увагу.

Слухайте, якщо ви запитаєте мене зараз, то я скажу, що позбувся [ВАР]. Повністю. Але якщо в нього були вкладені гроші для загального блага гри, тобто нібито для того, щоб зробити її кращою, потрібно дати йому шанс.

Але якщо ви спитаєте мене зараз, то я відповім, що повернувся б до чистого футболу. Ми знаємо, що там, де задіяні люди, будуть помилки. Я хотів би прийняти це, ніж те, що ми бачимо в даний момент», – сказав головний тренер «Селтика».