7 листопада 2023 10:35

"У нас може з’явитися новий Довбик". Журналіст висловився про перспективи молодого форварда "Динамо"

Журналіст «KDK» Сергій Болотніков після розмови з головним редактором «Динамоманії» Євгеном Сідашем висловився про перспективи нападника «Динамо» Матвія Пономаренка.


– Нам важко щось детальніше розповісти про Пономаренка, ми не дивимося U-19, треба чесно зізнатися. Тому я шукав, у кого якусь інформацією знайти, і Євген Сідаш, головний редактор сайту «Динамоманія», погодився трішки розповісти.


Він каже, що Пономаренко – це класичний, абсолютно таранного типу форвард. Він дуже міцний, дуже хороший у силовій боротьбі, витривалий, але при цьому в нього хороша швидкість. Мені оці його показники разом в купі щось нагадують Довбика, а Пономаренко навіть технічніший за Довбика, якщо вірити Жені. Тому давайте, якщо вже видавати йому аванси, тоді давайте очікувати, що у нас може з’явитися новий Довбик.


З недоліків Женя каже, що Пономаренко часто занадто егоїстичний, бере на себе гру, коли можна поділитися м’ячем. Але для форвардів це стандартна штука і не факт, що це може бути проблемою. Головне питання – чи не зарано для його дебюту, гри в основі? І Женя Сідаш каже, що в принципі він вже доріс до того рівня, що його можна пробувати за основну команду: в основі або на заміну.


Тим більше, у «Динамо» велика проблема з форвардами, є лише Ванат. Хоча з іншого боку Супряга вже одужав, але це різні форварди за профайлом. Тому я думаю, що в нас є хороші шанси ще побачити Пономаренка цього сезону. Це не було просто винятком у матчі зі «Шахтарем».