6 листопада 2023 16:48

Журналіст: "Мені розповідали, що у Шовковського є свої тренерські ідеї, які відрізняються від бачення Луческу"

Коментатор Віктор Вацко висловився про призначення Олександра Шовковського виконувачем обов’язків головного тренера «Динамо».


– Із Шовковським зараз та ж сама історія, що і з Пушичем у «Шахтарі». Ніхто з нас не скаже, який Олександр Володимирович головний тренер, бо він ніколи не працював ним у кар’єрі. Всі згадують, що весною, коли Луческу відновлювався після операції, командою керував Шовковський. Тоді команда здобула 6 перемог у восьми матчах при одній нічиїй та поразці.


Але тоді це не була команда Шовковського. Як не крути, наскільки я пам’ятаю, Мірча був на постійному телефонному зв’язку з Олександром Володимировичем і тримав усе під своїм контролем. Зараз Шовковський виходить у самостійне, вільне плавання. Думаю, що авторитет у команді в нього повинен бути. З позиції свого колосального гравецького досвіду та досвіду роботи в штабах збірної і «Динамо» він повинен знати й розуміти, що і як доносити команді.


Мені розповідали, що в нього є свої тренерські ідеї, які відрізняються від бачення Луческу. Але ми прекрасно розуміємо, що найважливіше в кожній ідеї – здатність та можливість її втілити. Ігор Суркіс сказав, що завдання перед «Динамо» те ж, що було перед сезоном – виграти чемпіонство. Вони залишається для команди актуальним, але чи реальним? Подивіться таблицю, відносно «Шахтар» відставання – 8 очок при одному матчі в запасі.