4 листопада 2023 08:58

"Мілан" випереджає "Аякс", іспанських і німецьких грандів у боротьбі за таланта "Партизана"

Креативний сербський півзахисник німецького походження Матія Попович не тільки засвітився у складі юніорської команди "Партизана", настрілявши 21 гол у 25 матчах молодіжного сербського чемпіонату, а виступами за юнацьку збірну Сербії удостоївся потрапляння до традиційного списку талантів The Guardian – Next Generation. Але і став предметом інтересу топ-клубів Італії, Іспанії та Німеччини – внаслідок чого, вже в січні залишить "Партизан" вільним агентом, і, по досягненню 18-річчя, підпише перший професійний контракт.


За даними Relevo, найкращі шанси на підписання 193-сантиметрового Поповича, якого скаути вже зараз порівнюють із Сергієм Мілінковичем-Савичем та Александаром Мітровічем водночас – універсальним гравцем атаки, здатним і розганяти, і підтримувати, і завершувати – має італійський "Мілан". А більш-менш предметний інтерес до Поповича, згідно з даними інсайдера Джанлуки Ді Марціо, декларували іспанські "Реал" і "Барселона", дортмундська "Боруссія", леверкузенський "Байєр" і амстердамський "Аякс".


Через інтерес "Боруссії", який вкладається в концепцію спортдира дортмундців Себастьяна Келя щодо залучення молодих талантів, на яких не звернули уваги топ-клуби, провалилися переговори Поповича щодо довгострокового контракту з "Партизаном". Тепер, схоже, "Мілан" випереджає "Боруссію" в боротьбі за габаритного, але водночас доволі швидкого та дуже технічного атакувального хавбека, запропонувавши перспективніший спортивний проєкт для Матії – імовірно, обкатка та адаптація в молодіжній команді до кінця поточного сезону, а потім – переведення в основний склад.