3 листопада 2023 22:35

"Луческу вже ніколи не буде в Україні чужим": Павлов подякував екснаставнику "Динамо" за його внесок у наш футбол

Президент Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу Микола Павлов висловився щодо відставки Мірчі Луческу з поста головного тренера київського Динамо.


Сьогодні, 3 листопада, Мірча Луческу заявив, що покидає київське Динамо. Сталося це після мінімальної поразки киян в матчі із Шахтарем.

Президент Всеукраїнського об’єднання тренерів Микола Павлов відзначив, що Луческу залишив неймовірну спадщину для нашого футболу. Також він зазначив, що румунський спеціаліст не покинув Україну під час війни.

«Будучи іноземцем, Мірча залишив настільки яскравий і великий слід у нашому футболі, що вже ніколи не буде в Україні чужим. Тим більше, враховуючи його позицію під час найтяжчих випробувань нашої батьківщини, коли він не побоявся розділити з українцями всю важкість наших воєнних буднів.


Знову ж таки, для утримання та збереження вітчизняного футболу в наш складний час позиція Луческу була важливою й зіграла свою позитивну роль».


Павлов вирішив порівняти Луческу із Лобановським, адже, на його думку, фахівець — мотор змін та прогресу. Президент Всеукраїнського об’єднання тренерів подякував Мірчі за час проведений в Україні.

«Пробач мені це порівняння, твій прихід у чемпіонат України з футболу нагадав мені повернення Лобановського в середині 90-х. Ти – мотор змін і прогресу, який разом зі своїм приходом підвищив навчально-методичну, тактично-аналітичну, фінансово-матеріальну сторону футболу та своєю відданістю спорту та колективу подав прекрасний приклад для кількох поколінь вітчизняних тренерів.

Дякуємо за роботу в українському футболі та внесок у його успіхи!», — написав Павлов.