3 листопада 2023 10:40

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Після слів Буяльського, що після таких матчів як з "Поліссям" хочеться змінити професію, думаю, проблем з мотивацією ні в кого не буде"

Відомий тренер ексклюзивно для телеграм-каналу УПЛ ТБ про українське класичне.


— Наше класичне протистояння завжди було безпристрасним, але зараз ми живемо в інший час. Ми бачимо, що Шахтар змінився з точки зору кадрової концепції і робить ставку на власних вихованців. При цьому команда показує досить пристойний футбол. Що стосується Динамо, всі розуміли, минулий сезон склався для них невдало. А цього чекали, що з поверненням Ярмоленка і враховуючи, що Луческу залишився, аби піти переможцем, мають бути інші результати.

— У Динамо наразі проблеми з результатами. Як це може позначитися на принциповій зустрічі?
— Динамо — великий клуб, вони мають вболівальників по всьому світу. Вважаю, що психологічний тиск за результат більше буде відбуватися на киян. Однак ми знаємо приклади по Англії чи Іспанії, коли не цікавить результат в таблиці - важливо перемогти в дербі. А для Динамо в матчі з Шахтарем важливо все - і якість гри, і результат, і покращення турнірного становища. Якщо станеться поразка - це буде дуже велика неприємність. Хоча попереду ще дуже багато матчів. З іншого боку важливо те, як команда розвивається та чи бачить тренерський штаб, чи рухається команда вперед та чи має перспективи.

— Чи встиг новий головний тренер Шахтаря Пушич усвідомити значимість цього матчу?
— Важливо, що поруч є Срна, який його і запрошував. Судячи зі слів гравців, вони прийняли тренера, що важливо, атмосфера в команді покращилася. Зазвичай коли приходить новий тренер, то відбувається підйом. Тож можна очікувати, що команда буде на підйомі. До того ж, зі слів Пушича можна зрозуміти, що він хоче грати в агресивний футбол з контролем мʼяча.

— А який настрій може бути в Динамо?
— Після великої порції критики і самокритики, коли Буяльський сказав, що після таких матчів хочеться змінити професію, думаю, проблем з мотивацією ні в кого не буде.