2 листопада 2023 19:43

Олег ФЕДОРЧУК: "Прихід Луческу оживив "Динамо" на рік, а потім команда впевнено почала рухатися вниз"

Відомий тренер та футбольний експерт Олег Федорчук поділився очікуваннями від матчу 13-го тур УПЛ проти "Шахтаря". Гра відбудеться 3 листопада, початок – о 17:00.


"У Шахтаря новий тренер, а це завжди сплеск емоцій, підвищення відповідальності та бажання проявити себе у гравців. Дніпро-1 показав, що це плюс, коли після приходу Максимова видав переможну серію.

Шахтар однозначно буде у кращому психологічному стані. Але для Динамо ця гра надважлива, бо у разі невдачі кияни практично втрачають шанси на чемпіонство. Тому гра буде емоційною і Динамо буде непросто.

Я чекаю яскравої гри від гравців середньої лінії, а у Шахтаря вона сильніша. У Динамо всі чекали на повернення Шапаренка, але він блиснув лише в одній грі, а потім виглядав блякло. Сподіватимемося, що проти Шахтаря він себе проявить.

Є надія на Буяльського, який грає з капітанською пов'язкою. Також може показати себе Бражко, який має претензії на лідерство.

У Шахтаря Бондаренко, Судаков та Криськів грають стабільно, результативно та почуваються впевнено.

Чи звільнить Суркіс Луческу після гри з "Шахтарем"? Це рішення назріло вже давно. Вже пішов витік інформації з табору Динамо – що не всі гравці задоволені роботою Луческу. Рік тому такого не було. Гра з Шахтарем буде вирішальною для Луческу.

Прихід румуна оживив Динамо на рік, а потім команда впевнено почала рухатися вниз. Не видно жодних новинок, жодних ідей, немає емоційного підживлення від тренера, тому гравці почали нервувати, чому свідченням часті вилучення.

Те, що Луческу почав переводити стрілки на арбітрів, – це несерйозно.

Думаю, якщо Динамо програє Шахтареві, то на 90% Суркіс звільнить Луческу. Сенсу тримати його немає ніякого, вже треба буде готуватися до наступного сезону. Іноді треба міняти тренера, а не футболістів. Динамо за складом в Україні поступається лише Шахтарю, і то – небагато. А у підсумку вже другий сезон поспіль провалюється, навіть не претендуючи на друге місце. Гравці, які приходять до команди, потребують підтримки тренера. Він дає їм можливість адаптуватися та помилятися. Якщо тренер цього не робить, то гравець починає нервувати.

Луческу безмежно довіряв лише двом футболістам – Бесєдіну та Гармашу. Інших він дуже жорстко карає. І що ми побачили зрештою? Луческу зробив ставку не на тих.

Прогноз на гру? Незважаючи на всі проблеми Динамо, Класичне є Класичне. Думаю, кияни не програють, бо втрачати очки їм не можна, але й перемогти не зможуть. Ставлю на 1:1", - цитує Федорчука "Український футбол".


Фото - ФК "Кристал"