1 листопада 2023 17:29

Боббі Чарльтон помер унаслідок нещасного випадку

Боббі Чарльтон помер унаслідок нещасного випадку, інформує ВВС. Колишній нападник "Манчестер Юнайтед" і володар Золотого м'яча 1966 року помер 21 жовтня у віці 86 років.


Під час розслідування в коронерському суді Чешира стало відомо, що Чарльтон жив у будинку для літніх людей у Натсфорді, де доглядають за пацієнтами з деменцією. Старший коронер Чешира Жаклін Девоніш дійшла висновку, що його смерть настала внаслідок нещасного випадку.


На слуханні було повідомлено, що екс-футболіст втратив рівновагу, коли вставав зі стільця, після чого вдарився об підвіконня і, "можливо, об батарею". Співробітники будинку для літніх людей провели повний огляд тіла і не відзначили жодних видимих травм, а також зафіксували, що рухливість Чарльтона, здавалося, не постраждала.


Але пізніше вони помітили припухлість у нього на спині, і в центр викликали парамедиків. Чарльтона доправили в місцеву лікарню, а потім перевели в лікарню загального профілю в Макклсфілді. Як стало відомо слідству, рентген грудної клітки та комп'ютерна томографія показали, що в нього було зламано ребра і, ймовірно, розвинулася пневмонія. Лікарі вирішили, що Чарльтону необхідна паліативна допомога. Він помер через 5 днів.


Під час розслідування стало відомо, що в англійця була велика історія хвороби, і у вересні він також заразився коронавірусом. Коронер назвав причиною смерті травму легенів, падіння і деменцію. Менеджер будинку для літніх людей Тамара Сіммонс сказала, що екс-гравець "МЮ" "потребував допомоги у всіх аспектах повсякденного життя".