31 жовтня 2023 23:49

Жером Ротен: "Це ганьба! "Золотий м’яч" мав виграти Холанд"

Колишній півзахисник ПСЖ Жером Ротен висловився про форварда "Інтер Маямі" Ліонеля Мессі, який у понеділок, 30 жовтня, став володарем 8-го в кар'єрі "Золотого м'яча".


"Це ганьба! Зрозуміло, це ганьба! Приз мав виграти Холанд. За якими критеріями роблять висновок, що Мессі був найкращим із серпня 2022 року по червень 2023 року? Не можу знайти будь-які показники, за якими він номер один у світі.


Якщо ми говоримо про досягнення, то він поступається Холанду, навіть незважаючи на виграний ЧС-2022. Голанд виграв із "Манчестер Сіті" всі можливі трофеї. Ерлінг - норвежець, він не міг виграти мундіаль.


Голанд побив усі рекорди. Він виграв усе і забив понад 60 голів за сезон. Коли так робили Мессі та Роналду, їх цілком природно обирали найкращими. Але зараз Мессі забив тільки 20 м'ячів за клуб, а Роналду - 60. І мені ще кажуть, що "Золотий м'яч" має викликати довіру? Ніякої довіри до нього вже не залишилося!" - цитує Ротена RMC Sport.


Нагадаємо, торік Ліонель Мессі у складі збірної Аргентини виграв ЧС-2022, що проходив у Катарі. Футболіст відіграв повністю сім матчів турніру, де забив сім м'ячів, відзначившись дублем у фіналі, і зробив три асисти.