31 жовтня 2023 13:02

Вадим Червак – про період у "Динамо": "Був сильний тренерський склад – українці працювали разом із іспанськими фахівцями"

Захисник «Металіста 1925» Вадим Червак в інтерв’ю Tribuna.com прокоментував свій період перебування у структурі «Динамо».


«Ми грали на турнірі у Словаччині проти «Динамо». Після цього мені зателефонував тренер і запросив приїхати в Київ. Після перегляду мене взяли в «Динамо». У нас була прикольна команда і класний колектив. Останні два роки в академії ми взагалі нікому не програвали. Дуже приємні спогади про той час.

Багато хлопців з тієї команди грають у футбол зараз. Наприклад, Віталій Миколенко. Звичайно, стежу за ним. Він взагалі молодець. Напевно, один з тих, хто вже досягнув багато чого на цю мить, і залишився такою ж хорошою людиною. На той момент не сильно було помітно, хто заграє у футбол, а хто – ні. У нас не було для цього досвіду. Але тоді зібралася дуже цікава команда.

В нас був сильний тренерський склад – українці працювали разом з іспанськими фахівцями. Останні два роки, про які я вам казав, з нами був Альберто Босх (зараз він – асистент Сергія Реброва у збірній України – прим. Tribuna.com). Для мене він – один з найкращих тренерів. Босх привніс іспанську структуру гри, давав дуже багато у плані тактики. Ми по-іншому почали розуміти футбол після приходу Альберто. Дуже класні часи були», – сказав Червак.