29 жовтня 2023 21:37

Форвард "Баварії" Кейн забив ударом зі своєї половини поля

Форвард мюнхенської "Баварії" Гаррі Кейн відзначився голом зі своєї половини поля. Це сталось у матчі Бундесліги проти "Дармштадта".


Кейн перейшов до "Баварії" із "Тоттенгема" у серпні 2023 року за 95 мільйонів євро. У перших восьми матчах за німецьку команду в Бундеслізі 30-річний англієць забив дев'ять голів та зробив чотири асисти.


Домашній матч дев'ятого туру з "Дармштадтом" Кейн, як і всі попередні матчі в чемпіонаті Німеччини, почав з перших хвилин. На 51-й хвилині нападник відкрив рахунок у матчі, а на 69-й забив дивогол ударом зі своєї половини поля.


Кейн отримав м'яч у центрі поля, підняв голову та помітив, що воротар "Дармштадта" Марсель Шуен далеко вийшов з воріт, після чого завдав точного удару у порожні ворота — голкіпер навіть не доторкнувся до м'яча.


"Краєм ока я побачив, що воротар займає дивну позицію. Здається, на той момент ми вигравали 5:0, тож я подумав, чому б не пробити, — розповів Кейн після гри. — Коли м'яч був в повітрі, я просто молився, щоб він опустився під поперечину. На щастя, так і сталося".


Головний тренер "Баварії" Томас Тухель також відзначив гол англійського форварда у матчі, який "Баварія" виграла з рахунком 8:0.


"У другому таймі було кілька справді чудових голів. Гол Гаррі з 50 метрів, звичайно, виділяється", — сказав Тухель.


Кейн у підсумку оформив другий хет-трик в Бундеслізі. Вперше він забив три м'ячі в одному матчі за "Баварію" у вересні під час розгромної перемоги над "Бохумом" (7:0).


Команда Томаса Тухеля стала третьою командою в історії Бундесліги, яка забила вісім голів за один тайм. Раніше це зробили "Боруссія" Дортмунд (11:1 проти "Армінії" Білефельд у 1982 році) та "Боруссія" Менхенгладбах (10:0 проти "Боруссії" Нойнкірхен у 1967 році).