23 жовтня 2023 17:58

Журналіст: "Проти "Дніпра-1" "Динамо" зіграло найгірший матч в атаці"

Журналіст і коментатор Віктор Вацко в програмі "Вацко Live" прокоментував результат матчу "Динамо" - "Дніпро-1".


"Я перед сезоном прогнозував, що "Динамо" буде чемпіоном. Я був впевнений, що з таким складом, "Динамо" зможе виграти чемпіонат. Але матч "Динамо" - "Дніпро-1", матч лідерів чемпіонату за втраченими очками, показав, що не можна розтавляти команди в таблиці за втраченими очками. Бо не факт, що хтось зможе взяти максимум із втрачених очок. Ми перед сезоном говорили, що в "Динамо" 2 підсилення порівняно з минулим сезоном - це Шапаренко, який повернувся після травми і Ярмоленко. Але тепер Ярмоленко травмувався і в цьому році вже не зіграє. Шапаренко вперше після травми потрапив у заявку на гру. Луческу залишившись без Ярмоленка і Караваєва, поставив правим вінгером - Шепелєва. В минулому сезоні він його часто ставив наліво, а зараз поставив направо і його знову не було видно на полі. Проти "Дніпра-1" Динамо провело найгірший в сезоні матч в атаці.


"Динамо" пропустоло на старті поєдинку, коли "Дніпро-1" використав свій єдин в цьому матчі гольовий шанс. А далі динамівцями було важко вскрити насичену і досвідчену оборону дніпрян. Динамвці завдали лише 9 ударів, але всього двічі з меж штрафного майданчика. Запам’ятався ще дальній постріл Бражка. Цей матч, як матч лідерів чемпіонату - мене розчарував. "Динамо" нічого не могло в атаці, хоча Шапаренко класно вийшов на заміну. А коли Беніто став центральним нападником, а Ванат перейшов направо, то ці перестановки виключили з гри Ваната і Буяльського.


"Динамо" нічого не змогло в атаці без Ярмоленка, а "Дніпро-1" не дуже й хотів контратакувати. Дніпряни грали відверто на збереження результату, хоча ведучи в рахунку - мали право. Цікаво, що коли Луческу, який постійно скаржиться на склад, робив потрійну заміну, Максимов замінив свого єдиного форварда на 20-річного бразильського хлопчика, для якого це був дебют. І "Дніпро-1" відбився в обороні та здобув четверту поспіль перемогу, не пропустивши в четвертому поспіль матчі. Юрій Максимов у 5-ти матчах здобув 4 перемоги та 1 раз зіграв внічию".