22 жовтня 2023 09:03

Гаспар про справу Нейгрери: "Барса" не зробила нічого протизаконного. Якось ми обговоримо етичність, але справ минулого: Ді Стефано, Фігу..."

Жоан Гаспар згадав футболістів "Реала", говорячи про справу Негрейри.


Раніше голова Слідчого суду Барселони Хоакін Агірре, який веде справу Негрейри, вважав злочином виплату 7,7 млн євро від «Барселони» колишньому віце-президенту технічного комітету суддів (CTA) RFEF у період з 2001-го до 2018-го. Каталонський клуб звинуватили у хабарництві.


"Барса" не зробила нічого протизаконного. Ми маємо вірити у правосуддя, і саме воно вирішуватиме.


Ті, хто «любить» нас, вийшли вперед і вже засудили нас. Якось ми обговоримо етичність, але етичність справ минулого: Ді Стефано, Фігу...


Того дня, коли ми не матимемо ворогів, ми перестанемо існувати. Я живу заради ворогів, і доки ми єдині, ми ніколи не будемо переможені», – заявив колишній президент «Барселони».


Альфредо Ді Стефано 1955 року мав перейти до «Барселони», проте після втручання «Реала» у переговори у певний момент мав контракт і з каталонцями, і з мадридцями. Залучений ФІФА для вирішення питання фахівець вирішив, що Ді Стефано має зіграти два сезони за «Барсу» та два сезони за «Реал», але цей варіант не влаштував «блауграну», яка продала свою частину контракту «Реалу».

Луїш Фігу у 2000 році безпосередньо перейшов із «Барселони» до «Реалу».