20 жовтня 2023 18:44

"Він за місяць заробляв стільки, скільки Коноплянка за цілий період": президент "Клужа" став на захист українця

Після свого переходу до ЧФР Клуж Євген Коноплянка вийшов на поле лише у двох зустрічах румунської команди, а наразі перебуває у лазареті.


Президент ЧФР Крістіан Балай відповів на запитання журналіста видання FANATIK Аліна Бузеріна.


Алін згадав футболістів, які вже відновилися від своїх травм та натякнув, що Коноплянка може стати другим «Жуліо Баптістою» для Клужу.


«Ви сказалм, що вже готові Краснікі, Тахцидіс. Але про Коноплянку ні слова, ви нічого не сказали. Я думаю, що ви навіть не маєте нічого нового нам сказати. Але я боюся, що він може стати схожим на те, чим був Жуліо Баптіста.


Тому що він прийшов три місяці тому, зіграв 43 хвилини чи скільки він там зіграв, величезний гравець, дуже хороший гравець».


Балай відповів на це тим, що Баптіста під час свого періоду у ЧФР заробляв набагато більше, ніж Коноплянка.


«Знаєш, чому це не може бути таким випадком, як з Баптістою? Він за місяць заробляв стільки, скільки Коноплянка за цілий період. Тому це не можна порівняти. Я не знаю точно, за скільки місяців він стільки отримає, але це точно багато часу.


Повір мені. Є велика різниця. Я не назвав його ім'я, тому що поки він не грав або грав дуже мало, важко сказати, що він є справжнім чітким рішенням, порівняно з Каморою, який грав, Манеа, якого ми знаємо», – сказав Балай.


Видання зазначає, що Баптіста отримував на місяць 45 тисяч євро. За чутками, Коноплянка отримує у ЧФР 15-20 тисяч.


Нагадаємо, що Баптіста перейшов до Клужу влітку 2018 року, проте вже на початку 2019-го залишив клуб. За цей час бразилець зіграв всього у трьох матчах, провівши на полі 42 хвилини.


До цього він пограв за такі клуби, як Реал Мадрид, Севілья, Арсенал, Малага та Рома.


Коноплянка перейшов до ЧФР на правах вільного агента після того, як закінчився його контракт з Краковією.


Його контракт з Клужем розрахований до 2025 року.


ЧФР йде на другому місці в чемпіонаті Румунії, маючи 26 очок після 12 турів.