20 жовтня 2023 15:48

Президент "Наполі": "32-річні не повинні грати у збірній, як і 28-річні. Навіщо потрібні U-19 та U-21? Потрібна одна збірна, де будуть гравці не старші 22-х років"

Президент "Наполі" вважає, що вікові гравці не повинні грати за збірні.


«З 2013 року по сьогоднішній день ми отримали близько 4 млн. євро компенсацій за участь наших гравців у матчах збірних, хоча щоразу туди запрошують понад 10 наших гравців. Це не добре.


На мій погляд, 32-річні не повинні грати у збірній – як і 28-річні! Наразі є футболісти, які дуже сильні вже у 18 років. Але якщо не давати їм грати, як вони стануть чемпіонами? Навіщо потрібні збірні U19 та U21, якщо на них звертають так мало уваги? Ці матчі ніяк не підвищують їхньої цінності. Хочу, щоб була одна збірна, за яку грали б молоді гравці – не старше 22 років.


Клуб повинен вирішувати, відправляти чи не відправляти викликаного гравця до збірної… Потрібна можливість відмовитись, якщо це, наприклад, товариський матч.


Якщо я заплатив за гравця 50 млн. євро, а він повертається зі збірної з травмою, то клубу повинні компенсувати щодня за весь період, протягом якого він буде поза грою. Згадайте Неймара», – сказав Ауреліо Де Лаурентіс в інтерв'ю SportMediaset.


Неймар отримав пошкодження хрестоподібної зв'язки та розрив меніска у нещодавньому матчі відбору ЧС-2026 між збірними Бразилії та Уругваю (0:2). Форвард "Аль-Хілаля" пропустить щонайменше півроку.