20 жовтня 2023 13:44

Збірні Франції тепер пересуватимуться поїздом, якщо час поїздки не перевищує 3 години

Федерація футболу Франції прийняла рішення, що відтепер усі збірні команди їздитимуть потягом, якщо час поїздки не перевищує 3 години.


Це рішення було прийнято у рамках зобов'язання організації адаптуватися до екологічних проблем.


«Ми вже домовилися з Ерве Ренаром, що жіноча збірна діставатиметься Валансьеном поїздом. Домовилися з Тьєррі Анрі, що його команда U-21 поїде до Нансі поїздом.


Разом із Дідьє Дешамом почали вивчати поїздки на поїзді збірної Франції під час матчів, які вона зіграє у березні у Ліоні, щоб гарантувати, що наша збірна Франції – команда, яка подає гарний приклад і наголошує на політиці екологічного переходу, яку ми підтримуємо.


Ми усвідомлюємо особливу складність щодо чоловічої збірної Франції. Наголошую, що ми вже розпочали реалізацію ідеї з жінками та молоддю до 21 року. Команда Дешама становить особливі труднощі. Саме тому попросив служби Федерації подивитися, як можемо це зробити, дотримуючись при цьому спортивних імперативів з погляду часу на дорогу та відновлення. Є питання безпеки, питання комфорту інших пасажирів.


Якщо завтра розмістимо французьку збірну на вокзалі Ліона – можливо, будуть натовпи та поїзди не вирушать вчасно. Тому говорю про втілення ідеї у березні. У нас буде час, щоб вивчити всі аспекти», - сказав президент Федерації футболу Франції Філіп Діалло.


У листопаді збірна Франції гратиме проти Гібралтару в Ніцці - на цей матч дорога займатиме понад 3 години.