20 жовтня 2023 10:17

"Дніпро" хотів, щоб я пішов у "Динамо" в обмін на Ротаня": Кравченко пояснив, як опинився у "Шахтарі"

Колишній півзахисник Шахтаря Костянтин Кравченко розповів, як він опинився в структурі донецького клубу та чому не вийшло укласти трудову угоду з київським Динамо.

Один з найталановитіший півзахисників кінця нульових років Костянтин Кравченко в сезоні 2007/2008 мав два варіанти продовження кар’єри: переїзд до столиці або вояж до Донецька.


«Ми вже спілкувалися із Динамо. Пішла інформація, що мене змінюють на Руслана Ротаня. Він іде у Дніпро, я – у Динамо. Агент почав домовлятися із Суркісом про перехід та інші речі. Це було приблизно 10 грудня 2007 року.

У Динамо кажуть: «Давай уже завершимо переговори після Нового року, після 16 січня. Сядемо, говоритимемо». І агент, і я думаємо це несерйозно».


Натомість представники донецького клубу були більш конкретними.


«Через два дні дзвінок із Шахтаря – «ми хочемо тебе бачити, платимо відступні, приїжджай підписувати контракт». Я сів у машину, підписав контракт, і питання закрилося.


Це було серйозно, це повага до футболіста, коли в ньому зацікавлені. Зовсім інша розмова, конкретика, впевненість».


Однак, вже зараз, коли минув час, Кравченко зізнався, що ні до Донецька, ні до Києва він особливо їхати не хотів взагалі.


«Загалом я хотів до Європи. Подобався чемпіонат Італії. Але варіантів не було. Або Динамо з їхнім несерйозним ставленням, або Шахтар – де все солідно. Вибір був очевидним.


Вболівальники Дніпра на мене були образливі, хоча я хотів з Дніпром чогось досягти і виїхати до Європи».


Взагалі ж вся історія з відходом з Дніпра Костянтина була доволі заплутаною.


«Дніпро хотів, щоб я пішов у Динамо в обмін на Ротаня, не знаю, чи з доплатою, чи без. Ми два тижні спілкувалися з Динамо – потрібний я чи не потрібний.


А Шахтар виплатив відступні за контрактом і підписав мене. У мене в контракті були прописані відступні – п'ять мільйонів», – розповів Кравченко в інтерв’ю FanDay.