18 жовтня 2023 08:05

"Українці виглядали приголомшеними". Мальтійські ЗМІ у захваті від гри збірної Мальти

Мальтійські журналісти похвалили національну команду за добру гру з Україною. Деякі з них наголошують на тому, що Мальта не боялася грати в атакуючий футбол (наскільки вона могла це робити в матчі з сильним суперником) і створила достатньо моментів, щоб розраховувати на більш позитивний результат матчу.


Також вони нарікають на удачу, яка відвернулася від команди у багатьох епізодах цієї зустрічі. Місцеві журналісти похвалили тренерський штаб, який зумів із цих гравців зробити гідну команду та вважають, що за таку збірну вболівальникам не повинно бути соромно.


One


"Українці виглядали приголомшеними", - мальтійські ЗМІ у захваті від гри збірної Мальти - изображение 1


"Жахлива втрата для Мальти", - журналіст видання One вважає підсумковий результат матчу несправедливим для господарів поля, які заслужили зіграти хоча б унічию. Але навіть після поразки команду є за що похвалити.


- Позитивної гри, особливо у першому таймі, збірної Мальти виявилося замало, оскільки вони зазнали поразки від України з рахунком 1:3, що можна вважати поганим результатом для мальтійців. Таким чином Україна знаходиться на другому місці в групі після того, як Італія програла Англії з рахунком 1:3. Мальтійці виглядали дуже добре з тактичної точки зору на кожній ділянці поля, але, на жаль, їм не вдалося зіграти бодай унічию.

Мальтійці відкрили рахунок у першому ж небезпечному моменті, який вони створили на 12-й хвилині, коли Метью Гіллом'є добре віддав пас Кіріану Нвоко, який віддав дуже тонкий пас на хід Полу Мбонгу, який завдав сильного удару з краю штрафного майданчика. Трубін не встиг правильно зреагувати на удар – 1:0.

Українці створили кілька не особливо небезпечних моментів, але продовжували пресингувати. Весь цей час домінування українців тривало, а на 39-й хвилині вони зрівняли рахунок, коли Судаков завдав слабкого удару, якому, здавалося, судилося закінчитися аутом, але, на жаль для Райана Камензулі, від його ноги м'яч закотився у ворота. Невдалий момент та автогол – 1:1.

Українці заробили пенальті на 42-й хвилині, коли Джозеф Мбонг збив Мудрика у штрафному майданчику. Артем Довбик взяв на себе відповідальність і не помилився, м'яч пройшов під Бонелло.

Але мальтійці не викинули білий рушник, а навпаки, добре зреагували і на 45-й хвилині, якраз перед закінченням першого тайму, потужний удар з краю штрафного майданчика Метью Гіллом'є влучив у перекладину. Через кілька хвилин Мудрик завдав удару, але Бонелло перевів його на кутовий.

У дебюті другого тайму мальтійці дуже агресивно виступили в спробі зрівняти рахунок і на 54-й хвилині удар від лінії штрафного майданчика Пола Мбонга без особливих зусиль відбив український голкіпер. Мальтійці продовжували показувати гарну гру, і на 61-й хвилині Джозеф Мбонг спробував щастя сильним ударом низом з краю штрафного майданчика, який не дуже вдало відбив Трубін, але при цьому український захист був готовий до цього і благополучно вибив м'яч. Українці відповіли на 70-й хвилині ударом Мудрика з-за меж штрафного майданчика, який Бонелло вміло перевів на кутовий.

Мальта знову створила небезпеку через п'ять хвилин, коли Джозеф Мбонг завдав удару з дальньої дистанції, але він пройшов вище вирота.

На жаль, саме українці закріпили перемогу третім голом на 85-й хвилині, коли Михайло Мудрик випередив Кейна Аттарда, який вийшов на заміну, і завдав удару з дальньої дистанції, який не залишив Бонелло шансів, і м'яч опинився в кутку воріт. Поразка 1:3, незважаючи на гарну гру Мальти.


Talk


"Українці виглядали приголомшеними", - мальтійські ЗМІ у захваті від гри збірної Мальти - изображение 2


"Мальта заслуговувала на краще", - журналіст сайту Talk вважає результат матчу несправедливим для господарів поля, які провели гарну гру та створили кілька небезпечних моментів. На його думку, якби цього вечора успіх був на боці Мальти, а не України, то команда Марколіні не програла б.


- Мальта була розгромлена Україною з рахунком 1:3, причому результат не відповідає тому, що відбувалося на полі, бо були моменти, коли ми були кращими за наших суперників... але фортуна посміхалася українцям цього дня.

Мальтійці відкрили рахунок на 12-й хвилині, коли Нвоко віддав пас на Пола Мбонга, який просунувся вперед і сильним ударом нижче наче здивував воротаря Анатолія Трубіна, який фактично не зреагував.

Українці відчайдушно намагалися зрівняти рахунок, але їхні атаки не були небезпечними, а дії були радше хаотичними та поспішними. Все могло б скластися інакше, якби Камензулі не забив автогол, коли послизнувся у спробі вибити м'яч, який дивовижним чином потрапляє у сітку.

На 42-й хвилині українці заробили пенальті, коли Дзожеф Мбонг збив Мудрика у штрафному майданчику. Довбик пробив не найкращим чином, але обіграв Бонелло, оскільки м'яч пройшов під його руками.
Мальтійці відреагували і могли зрівняти рахунок, але їм знову не пощастило, коли Пол Мбонг віддав пас на Гіллом'є, який з лінії штрафного потрапив у перекладину. Трубін лише супроводив м'яч очима, не встигнувши зреагувати на удар.

У дебюті другого тайму мальтійці виступили дуже агресивно, а на 47-й хвилині удар від лінії штрафного майданчика Пола Мбонга відбив Анатолій Трубін.

Мальтійці продовжували атакувати та бити по воротах, але саме українці забили останній гол у цій зустрічі. Мудрик без проблем втік від захисника та пробив у дальній кут. Бонелло був безсилий. Перемога України 3:1. На жаль, Мальта не змогла зіграти хоча б унічию, хоча грала не гірше за свого суперника.


Times of Malta


"Українці виглядали приголомшеними", - мальтійські ЗМІ у захваті від гри збірної Мальти - изображение 3


"Гравці Мальти відповіли критикам яскравою грою, незважаючи на поразку від України", - журналіст видання Times of Malta вважає, що вболівальники та експерти незаслужено критикують команду, яка програла всі матчі у цьому відбірному турнірі. Незважаючи на поразки, Мальта демонструє яскравий футбол, який має подобатися вболівальникам.


- Учора ввечері гравці збірної Мальти на власному досвіді відчули, наскільки суворим може бути футбол після того, як вони показали свою найкращу гру у відбіркових матчах Євро-2024, але все ж зазнали тяжкої поразки від України з рахунком 1:3 на Національному стадіоні.

Вступаючи в матч на тлі гри, що розчаровує, з рахунком 0:4 проти Італії на стадіоні Сан-Нікола в Барі, мало хто припускав, що мальтійські гравці зможуть фактично на рівних битися з українською командою, яка бореться за друге місце в турнірній таблиці і вихід у фінальну частина чемпіонату Європи наступного року.

Але господарі поля правильно відреагували на шквал критики, отриманої після матчу з Італією, продемонструвавши гарну атакувальну гру, яка змусила кілька тисяч мальтійських уболівальників говорити про розчарування після фінального свистка. Це саме той випадок, коли результат не говорить про те, що команда грала погано. Навпаки, Мальта грала настільки добре, що заслужила оплески, незважаючи на поразку. Фактично, мальтійці вирішили ризикнути і зіграти в атакуючий футбол, а їхній авантюрний підхід був винагороджений чудовим голом Пола Мбонга.

Українці виглядали приголомшеними, і, незважаючи на їхні спроби зрівняти рахунок, їм завадили господарі поля, які продемонстрували роботящу гру, яка закрила всі шляхи для суперників.

Успіх залишив мальтійців незадовго до перерви, коли вони пропустили два образливі голи за три хвилини, перший з яких став результатом дуже невдалого удару Райана Камензулі у свої ворота. Але ця подвійна невдача не збентежила мальтійських гравців, які продовжували прагнути зрівняти рахунок та пробили у перекладину.

У другому таймі Мальта продовжувала атакувати та, здавалося, може врятувати матч. Якби не дивовижний гол Мудрика. Михайло відірвався від суперників і пробив у дальній кут. Без шансів для воротаря. Мабуть, це був момент чаклунства з боку зірки "Челсі", який приніс важливі очки українцям, які перемістилися на друге місце у групі після поразки Італії від Англії на стадіоні "Уемблі".

Тим не менш, мальтійські гравці залишали поле з високо піднятою головою, і, без сумніву, вони, безумовно, дали нову надію мальтійським уболівальникам на те, що ця команда здатна продовжувати зростати у своїх виступах з метою забезпечити історичне підвищення у класі у Лізі націй наступного року.

Фото: УАФ