18 жовтня 2023 08:03

"Мальта могла б виграти, якби не автогол". Мальтійські вболівальники задоволені грою команди

Фото - ua.depositphotos.com


Мальтійці дякують команді за красивий футбол. За те, що збірна Мальти не боялася та не відсиджувалася в обороні. За те, що дала всім надію, забивши перший гол у цій зустрічі. Місцеві вболівальники розуміють, що не варто лаяти команду за поразку. Насамперед, тому що Мальта порадувала всіх гарною грою. До того ж, команді не пощастило з автоголом, пенальті та перекладиною. Мальтійці розуміють, що результат матчу міг би бути іншим, якби цього вечора успіх був на боці їхньої команди.


Wise: Типовий матч Мальти з Україною. Ми атакуємо, граємо у сміливий футбол і намагаємося виграти, але в результаті українцям щастить, або арбітри їм допомагають (як у тому матчі з дивним пенальті). Прикро, що в таких матчах Мальта програє, хоча заслуговує зіграти бодай унічию.


Fenech: Я бачу хорошу роботу тренерського штабу. З таким підбором гравців складно розраховувати на позитивний результат у матчах із Англією, Україною чи Італією. Але ми боремось, ми показуємо симпатичний футбол. Той випадок, коли розумієш, що тобі не соромно за команду.


Mifsud: З одного боку, розчарування через поганий результат. З іншого боку, тішить така гра команди. Мальта грала краще за Україну, але трохи не вистачає майстерності, щоб вигравати такі матчі.


Gatt: Стільки моментів створили, що мали без проблем вигравати, але натомість автогол і сумнівний пенальті. Настільки дурні голи пропустили, що починаєш вірити у будь-які футбольні прокляття.


Dino: Україна має стільки хороших гравців, а грають так погано, ніби боялися сьогодні йти в атаку. На тлі такої команди розумієш, що Мальті дуже пощастило з тренерським штабом, який вичавлює максимум із цих гравців.


Gauci: Наприкінці матчу забракло сил дотиснути українців. Ми не можемо дозволити собі випустити на заміну таких самих сильних гравців, які виходять у стартовому складі. Це відіграло вирішальну роль, як на мене.


Bezzina: Пишаюся командою. Результат поганий, але грали дуже гідно. Іноді мені здавалося, що Мальта є фаворитом матчу, а не Україна. Помітно, що українці боялися грати проти нас у відкритий футбол. Але вищий клас України допоміг їм виграти у цьому більш-менш рівному матчі.


Gibert: Почали провалюватися наприкінці гри. До цього Мальта грала у дуже хороший футбол. Хвилин 60-70 грали у рівний футбол, із невеликою перевагою українців. Після цього сили закінчились у Мальти, чим українці скористалися. В іншому, потрібно просто сказати спасибі команді за таку гру.


Salazar: Якби Мальта грала так добре у кожному матчі цього відбіркового турніру, то боролася б зараз за друге місце з Україною та Італією. На жаль, травма чи дискваліфікація навіть одного гравця – це вже трагедія для Мальти, нікому замінити гравців основного складу. Сьогодні був хороший матч, поразка – це не той результат, на який заслужила Мальта.


Thea: Дуже хороша гра Мальти, можливо, найкраща у цьому відбірному турнірі. Результат несправедливий.


Sammut: Дуже добрий початок. Забили гол, створили кілька моментів, впевнено грали в обороні, а потім цей неймовірний автогол. Досі не зрозумію, як там вдалося забити м'яч у ворота. Якби не автогол, то Мальта виграла б, навіть не сумніваюся в цьому. Цей момент негативно вплинув на команду, після чого арбітр ще й пенальті призначив.


Carrel: Мені дуже подобається робота Марколіні. І прикро за тренера, що у 7 матчах ми не набрали жодного очка. Не маючи таких кадрових можливостей, як у наших суперників, Мальта грає дуже красивий і атакуючий футбол. Якщо порівняти з Україною, то гра Мальти мені сподобалася сьогодні набагато більше.


Lezzi: Знову матч з Україною та знову пенальті у той момент, коли українцям нічого не вдається створити з гри. Збіг чи закономірність? Я вже схиляюся до другого варіанта.


Timl: Важко коментувати результат матчу. Мальта грала добре, потім самі собі забили гол у невинній ситуації, потім дурний пенальті. Потім намагалися врятувати ситуацію, але не вистачило сил наприкінці матчу, тому пропустили третій гол. Сказати, що Україна була сильнішою та заслужено перемогла? Я не казав би такого. Сказати, що ми погано грали? Ні, грали добре. А ось результат…


Calleja: Результат матчу не відповідає тому, що відбувалося на полі Ми створили багато моментів та могли сьогодні виграти. На жаль, програли. Але тут річ зовсім не в майстерності українців. Просто удача була цього дня на їхньому боці. Забити з пенальті + автогол – це не той рівень, яким можуть пишатися українці.


Passaty: Думаю, що такий пенальті у ворота українців арбітр не поставив би. Сумнівне рішення, яке вплинуло на результат матчу. Замість того, щоб допомагати слабким командам розвиватись, щоб створювати інтригу у футболі, в УЄФА тягнуть номінальних фаворитів на Євро.


Balzan: Одна й та сама історія у кожному матчі. Починаємо добре, атакуємо, створюємо моменти, а закінчується однаково. Українці забили два дурні голи, але й ми забили завдяки помилці їхнього воротаря. Загалом результат я назвав би справедливим. Україна виграла за рахунок вищого рівня гравців.


Reinhold: Вдячний Мальті за цю гру. Можливо, не вистачило трохи успіху. Можливо, тренеру потрібно було більше ризикувати і зробити заміни. Але й гравцям потрібно відповідальніше підходити до своїх моментів. Ми повинні забивати більше, але загалом я задоволений грою.


Micallef: Якби обставини склалися інакше, Мальта могла б виграти. Якби не автогол, то Україна почала б нервувати і більше розкриватися, тоді ми б забили ще й виграли. Якби не неоднозначний пенальті, то українці мусили б у другому таймі грати в інший футбол. Якби ми потрапили тоді у перекладину, а трохи нижче, то вже було б 2:2. Було дуже багато моментів, коли все могло скластися на нашу користь. Але успіх відвернувся від Мальти, а без цього у футболі не можна розраховувати на позитивний результат.


Attard: Україна має Мудрика, який коштує 100 мільйонів євро. Більше, ніж весь мальтійський футбол, включаючи збірну та клуби. Було б дивно, якби українці не виграли. Але тішить, що Мальта дала бій і виглядала дуже гідно на тлі сильного суперника. Дякую команді та сподіваюся, що в останньому матчі ми зіграємо у такий самий красивий футбол.