17 жовтня 2023 16:17

Вацко про втечу SMM-фахівця "Кривбасу" Лопатіна за кордон: "За це має бути кримінальна відповідальність. Може, навіть із позбавленням громадянства"

Відомий український футбольний журналіст Віктор Вацко висловився про втечу SMM-фахівця "Кривбасу" Романа Лопатіна за кордон під час виїзду жіночої команди криворіжців на матч у Лізі чемпіонів.


- Два представники медіаслужби "Кривбасу" втекли за кордон. З одним із них, з Ромою Лопатіним, я колись перетинався на футбольному полі у якихось журналістських матчах. Коли мені розповідають, що він неодноразово говорив про намір втекти жити в Європі... Зараз у нас у футболі два публічні випадки. Тенденція не те що неприємна. Вона тривожна. Я не знаю, як це подолати. Фактично, якщо ти отримуєш дозвіл на виїзд, то далі все виключно на твоїй совісті. Повернешся ти чи ні.


Я гадки не маю, як такі випадки може проконтролювати клуб. Хіба до кожного приставляти охоронця. У чому я впевнений, то це в тому, що за це має бути кримінальна відповідальність на те, хто таким чином звалив із країни. На законодавчому рівні потрібно ухвалити рішення про жорстке покарання. Може навіть із позбавленням громадянства. Не впевнений, що такі люди потрібні країні. Що країні з такими людьми треба рухатись в одному напрямку. Є чиновники, які мають думати, як урегулювати це питання.